Vărsătorul este înclinat către cunoaştere, libertate şi absolut, fiind caracterizat de creativitate şi originalitate. Aceste aspecte se regăsesc şi în atitudinea pe care o are vis-a-vis de gastronomie, domeniu în care este puţin excentric. Nu trebuie să-i cereţi niciodată acestui gastronom neconvenţional să fie la masă la timp sau să respecte anumite reguli.

Cum se comportă Vărsătorul la masă

Îndrăgostit de libertate, prietenie şi frumuseţe, Vărsătorul se comportă la masă aşa cum se comportă în viaţa de zi cu zi: este spontan şi nu-şi face probleme în ceea ce priveşte convenţiile. Nu-şi doreşte decât să fi e înconjurat de oameni. Nativul din Vărsător nu prea ţine cont de orele de masă, de ceea ce mănâncă, de cantitate şi chiar de calitatea preparatelor pe care le consumă. Rareori se întâmplă să ia masa singur, acasă la el. Şi când se întâmplă, Vărsătorul găseşte ceva repede în frigider sau mânâncă un semi-preparat pe care şi-l poate încălzi rapid. Preferă petrecerile cu prietenii, cu bufete bogate, de unde poate să-şi aleagă ce are chef. Când are invitaţi la masă, se stresează ca toată lumea să se simtă bine şi nu mănâncă aproape nimic. Dacă invitaţi un Vărsător la masă, trebuie să ştiţi că oaspetele va fi foarte atent la modul în care i-a fost preparată mâncarea, apre-ciind meniurile variate, originale şi fanteziste. Când iese în oraş, Vărsătorul alege un restaurant la modă, cu decor şi mân-care originală. La masă îi place să asculte muzică. Slăbiciunile lui sunt dulciurile şi băuturile cât mai exotice.

Vărsătorul şi sănătatea

Vărsătorul nu va accepta niciodată convenţiile sau disciplina. Totuşi, pentru a se menţine în formă, nativul din Vărsător trebuie să evite consumul excesiv de carne, în mod special rasolul de vită cu legume, preparatele cu sosuri şi prăjelile. De asemenea, Vărsătorul nu trebuie să facă exces de maioneză, unt, peşte gras, crustacee, condimente, sare, ciocolată, alcool şi cafea.

Ce trebuie să consume

Vărsătorul este foarte anxios şi îşi con-sumă rapid energia, fi ind mereu amenin-ţat de stări serioase de oboseală. Cel mai bine pentru echilibrul său alimentar este ca Vărsătorul să-şi compună meniul din: preparate din carne de pui, curcan, iepure, jambon şi peşte slab, precum păstrăv, ştiucă sau crap. Din meniu nu trebuie să lipsească legumele proaspete ca varza, prazul şi, mai ales, spanacul sau fructele: ananas, mango, portocale, pere, caise, afine, grapefruit şi mere. Pentru a evita stările de oboseală, Vărsătorul trebuie să consume alimente bogate în fi er, fosfor, calciu şi vitamina C.

Cum petrece Vărsătorul

Invitaţii perfecţi ai Vărsătorului sunt reprezentanţii zodiilor: Berbec, Balanţă şi Gemeni.
Când vine vorba de decorarea mesei, Vărsătorul alege tonuri de albastru electric sau lila, tacâmuri transparente, dar originale, un decor rafinat, uşor excentric, care dă viaţă spaţiului.

Meniul preferat al Vărsătorului

Aperitiv: băuturi acidulate sau cocktailuri
Antreu: supă de orice fel
Felul principal: pui cu sos de soia
Salata: avocado în sos vinaigrette şi mărar
Desert: îngheţată de toate tipurile
Fructe: papaya sau mango
Vin: un vin tânăr sau un vin exotic
Cafea: irish cofee

Vărsători celebri

Diane Lane, Bridget Fonda, Justin Timberlake, Lisa Marie Presley, Natalie Imbruglia, Nick Nolte, Jennifer Aniston, Christina Ricci, Rene Russo, John Travolta, Shakira, Ion Luca Caragiale, Charles Darwin, Phil Collins, Bob Marley, Jules Verne, Marin Sorescu, Eugen Barbu, Christian Dior, Joe Pesci, Garth Brooks, Charles Dickens, Eva Braun.

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil