Iaurt din lapte pasteurizat

Iaurtul este facut din laptele care și-a păstrat toată crema. Gustos și cremos, acestea ne incanta gustul.

Iaurt natur din lapte semi-pasteurizat

Iaurt natural sau iaurt simplu, fără adaos de zahăr sau alte arome. Se obține prin fermentarea laptelui semi-pasteurizat. Proaspat și gustos, este de asemenea cel mai ușor iaurt « à la maison » din lapte și fermenti lactici adecvati. 

Acest iaurt prezeinta beneficii pentru digestie, datorită prezenței acidului lactic care continua sa lucreze în tractul digestiv.

Iaurt light sau usor

Iaurtul light este fabricat din lapte degresat, adică fără grăsime. degresarea se face intrun recipient centrifuga cu separator de smântână, care separă grasimea din lapte si rezulta un lapte cu mai putina grasime, care gratie fermentilor lactici se transforma intrun iaurt usor sau light. Foarte prezent pe rafturile magazinelor acest iaurt este adesea folosit in dietele pentru slabit.

Iaurt amestecat

Acest iaurt este fabricat în același mod ca și iaurtul obișnuit sau natur. Cu toate acestea, pentru a oferi un aspect mai cremos si onctuos este trecut printrun recipient care il amesteca si ii permite sa aibe o noua textura, mai onctuoasa si buna la gust.

Iaurt cu fructe sau cu arome de fructe.

Fabricarea iaurtului oferă o multitudine de gusturi și o posibilitate de a-l aroma cu vanilie, zahar sau se pot pune de asemenea fructe sub forma de aroma sau bucati de fructe.

Iaurt de Baut

Vedeta micului dejun si a degustarilor, iaurtul de baut face parte din marea familie a iaurturilor. Acesta este realizat din iaurt amestecat. Pentru a obtine textura lichida, este suficient doar sa fie batut. .

Celalalte tipuri de lapte fermentat

Dacă toate iaurturile sunt din lapte fermentat, nu toate tipurile de lapte fermentat, sunt iaurturi. De asemenea, alte specialitati pot semana cu iaurtul, fara insa a fi iaurt. Acestea sunt realizate din acid lactic plus alte enzime sau aditivi din această categorie care sunt reglementati prin lege. Printre fermenți cunoscuti se afla si cei sub numele de bifidus, apreciati pentru calitatile lor digestive, al căror nume complet sunt Bifidobacterium bifidum și Bifidobacterium longum.

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil