24 iunie: Să sărbătorim ziua internațională a bluzei românești!

În 2013, comunitatea de bluze românești, care are peste 18.000 de membri, a sugerat ca bluza tradițională românească să devină un brand al țării și a organizat Ziua Internațională a Bluzei Române pe 24 iunie.
Când a fost lansat prima edietie a festivalului educational pentru o alimentatie sanatoasa si atitudine eco-responsabila sub titulatura Sarbatoarea Gustului în 2014, am lansat si o farfurie de colecție creată de Alina Ana Alecu de la Porphyras a evocat bluza românească, care a fost oferită marelui Chef Paul Bocuse, cu care am avut o relatie de prietenie privilegiata. 

IE romaneasca si arta marelui Chef Bucatar Paul Bocuse, doua simboluri care leaga cele 2 tari Romania si Franta intr-o farfurie.

FR

Le 24 juin, nous célébrons La blouse roumaine
En 2013, la communauté La Blouse roumaine qui compte plus de 18,000 membres a suggéré que la traditionnelle blouse roumaine devienne une marque du pays et organisa la Journée Internationale de la Blouse roumaine le 24 juin.
Lors du lancement de la première „Fête du Goût” en 2014, l’assiette de collection créée par Alina Ana Alecu de Porphyras évoquait la blouse roumaine. L’assiette avait été offerte à Monsieur PAUL BOCUSE, avec qui j’avais une amitié privilégiée.

IE roumain et l’art de bien manger du grand chef Paul Bocuse, deux symboles qui relient les 2 pays la Roumanie et la France dans une assiette.

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil