Guillaume GOMEZ – Palatul Elysée Meilleur Ouvrier de France.

Președinte al Bucătarilor Republicii Franceze, Totul începe în 1993 când acesta intră, pentru a învăța, în restaurantul «  Le Traversière «  alături de bucătarul Johny Bénariac timp de 2 ani.

 În urma formării profesionale complete, singur în bucătarie cu Chef-ul, specializat în gătirea cărnii de vânătoare, intră în brigada bucătarului Jacques Le Divellec în faimosul său restaurant cu 2 stele Michelin.

Astfel, el descoperă bucătaria gastronomică și rigurozitatea muncii în brigadă.

Din primele șase luni, Jacques le Divellex remarcă în el capacitățile de a dirija o brigadă și astfel, îi încredințează responsabilitatea unui post. Depășește pragul de ucenic spre a ajunge bucătar pe departament și conduce partea sa din brigadă. Tot acolo, el primește și gătește pentru personalități renumite ale acestei lumi și ale show-biz-ului, de la președintele Francois Mitterand la Eddy Barclay.

Având în vedere această complicitate care va dura 3 ani, Jacques le Divellec îl va plasa în brigada bucătarului Joël Normand la Palatul Elysée în iunie 1997.

În 1998 el începe concursurile de bucătărie. După ce a primit Trofeul Național al Tânărului Bucătar la 20 de ani, va face multe lucruri în timpul anului până la obținerea titlului mult dorit de Meilleur Ouvrier de France (MOF) pe care îl câștigă la 25 de ani și devine, astfel, cel mai tânăr laureat din istorie. Președintele Jacques Chirac îi va înmâna medalia în cadrul unei ceremonii la Palatului Elysée.

Întrucât servește 3 președinți, el parcurge Franța și întreaga lume în cadrul întâlnirilor internaționale și a evenimentelor prestigioase precum Vârfurile din G8 și din G20. Angajat în sectorul asociativ, este membru a numeroase asociații de bucătărie. Membru titular al Academiei Culinare din Franța, ambasador al Les Toques Blanche du Monde și președinte fondator la Les Cuisiniers de la Republique, reunește o mare rețea a bucătarilor și a patiserilor din lumea întreagă.

 

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil