Massimiliano ALAJMO – Restaurant  Le Calandre – Padoua – Italia – 3 stele Michelin.

Cel mai tânăr bucătar cu 3 stele Michelin, Massimiliano Alajmo este venerat de către clienții și prietenii săi pentru interpretarea inspirată a aromelor italiene tradiționale.

Născut în Padova în 1974,  Massimiliano Alajmo a venit pe lume cu o pasiune înnăscută pentru mâncare și ospitalitate. În 1993, a început să lucreze la Le Calandre în Sarmeola di Rubano (Padova) împreună

cu mama sa  bucătăreasa Rita Chimetto care a câștigat cu restaurantul său prima stea Michelin.

Pe 13 martie 1994, a fost numit bucătar executive la Le Calandra; restaurantul a primit a 2-a stea Michelin in 1997 si pe 27 noiembrie 2002 a primit a 3-a stea Michelin Guide făcându-l pe Massimiliano în vârsta de 28 de ani, cel mai tânăr bucătar care a obținut recunoașterea supremă.

Din februarie 2013, Max este un membru al consiliului de directori și profesor la Master della Cucina Italiana, o școală culinară dezvoltată pentru a forma o nouă generașie de bucătari a căror pregătire merge mai adânc pe tehnică și meșteșug.

La sfârșitul lunii Noiembrie 2013, frații Alajmo au publicat a doua lor carte, Fluidita, care începe unde  ingredientele s-au terminat. Este povestea unei călatorii de 6 ani de cercetare culinară și evoluție, documentată cu 70 de rețete inovatoare.

http://www.alajmo.it/

 

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil