Dictionar
Romana                            Franceza
Macelar – Mezelar            Boucher – Charcutier

Cine sunt si cu ce se ocupa?

Macelarii taie, portioneaza, prelucreaza, proceseaza si uneori vând carne si produse din carne.


Care sunt îndatoririle postului?

Obligatiile includ: sa primeasca animalele la abator, sa le taie, sa le prepare (sa separe produsele auxiliare), sa transeze si sa portioneze carnea – sa foloseasca diferite metode de procesare a produselor din carne inclusiv afumarea – sa preleve esantioane pentru analizele de laborator, pentru controlul calitatii produselor – sa vânda carne la bucata sau la carcasa, produse din carne si conserve, cârnati, peste si produse asociate, inclusiv sa prepare produse pe baza de carne – sa faca munca de birou si sa conduca un magazin cu produse din carne.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii?

Munca se desfasoara în abatoare, fabrici pentru prelucrarea carnii, în macelarii mici sau în pescarii. Grasimi, zgomot, miros si lucrul în schimburi, toate sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc?

Taietoare, mixere, masini de umplut, linii de taiere si de separare, echipament pentru macelarii, cântare si instrumente manuale cum sunt cutite, satâr, fierastraie si alte unelte de mâna.

De ce aveti nevoie pentru a reusi?

Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti îndemânare, sa aveti conditie fizica, sa aveti capacitatea de a simti mirosul si gustul, sa lucrati curat, si sa aveti solutii rapide. Nu trebuie sa fiti purtator de boli infectioase.

Sursa : ISE.

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil