Jérôme BOCUSE – Restaurant Chefs de France – Orlando – (Fl) – SUA

Născut în 1969 la Lyon, în capitala mondială a gastronomiei, pasionat de sport, la sfaturile tatălui său Paul, intră în 1990 în cadrul Institutului Culinar din Statele Unite ale Americii.

Urmează apoi Școala Hotelieră din Miami. În urma studiilor sale, intră la restaurantul «  Les Chefs de France », al pavilionului francez în parcul Epcot de Walt Disney la Orlando. Jérôme, la sfaturile tatălui său, dezvolta cu succes această instituție și controlează astăzi propria sa societate JBI LLC, care prin 2 restaurante servește  mai mult de 1500 de clienți pe zi. În 2012, Jérôme Bocuse administrează 3 concepte de Brutărie/Patiserie/Gelaterie în restaurantul gastronomic Monsieur Paul.

Alături de bucătarii Thomas Keller și Daniel Boulud (un alt lionez) și alți 40 de bucătari americani renumiți, Jérôme este președintele fundațiilor Bocuse d’Or USA și Ment’Or. Din ianuarie 2010, Jérôme este noul președinte SIRHA, unul dintre cele mai mari saloane de Food Service, cu 2400 de expozanți și peste de 200 000 de vizitatori. În paralel cu această prestigioasă expoziție, se desfășoară Cupa Mondială de Patiserie și Concursul mondial Bocuse d’Or sunt organizate în fața unui public numeros și a peste 1000 de jurnaliști veniți din cele 4 continente.

Interviu cu Jerome Bocuse.

Patrick-Pierre Pettenuzzo. Journaliste culinaire & fondateur de la Fête du Goût-Sarbatoarea Gusului 2020/2030.

Interview Lyon People 2016 ; Jérôme Bocuse https://www.linkedin.com/pulse/les-nouveaux-challenges-de-j%C3%A9r%C3%B4me-bocuse-propos-par-pour-pettenuzzo/

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil