Spontaneitatea și creativitatea sunt calitățile care sunt cerute în concursul mondial Bocuse d’Or 2013, care în mod direct încurajează aceleași valori pe care le are și Săptămâna Gustului, și anume : filiera scurtă și diversitatea gustului.


Regulamentul Bocuse d’Or, creat în 1987, evoluează.

Pretendenții pentru cel mai bun bucătar din lume din 2013, vor trebui să integreze în prestațiile lor din concurs o atitudine Eco-Responsabilă.

Risipa de produse și de ingrediente, nerespectarea igienei și lispa de coeziune în echipă vor fi penalizate.

Tema „CARNE” este deja cunoscută  : mușchi de vită de calitate certificată, provenită din pășunile irlandeze și anume : paleron, obraz și cozi.

Noul regulament impune că bucățile de carne să  fie montate pe farfurie, întregi sau reconstituite, cu trei garnituri la liberă alegere.

Noua probă ce implică prepararea peștelui, va fi făcută cunoscută echipelor la sfârșitul lui noiembrie și le va impune să realizeze trei tipuri de garnituri tipice țări lor.

Cei 24 de candidați finaliști, reprezentând cele 5 continente, cu o zi înainte, vor alege compoziția altor 2 preparate dintr-o piață de produse de sezon instalată la Sirha. Apoi vor scrie rețetele foarte detaliat pe o scrisoare pe care o vor inmâna juriului, rețete care vor trebui să fie reproduse cu exactitate a doua zi în concurs.

Modificările au fost deja validate și în sistemul de notare prin crearea unui juriu ale căror note vor conta în mod obligatoriu (nu doar pentru departajarea concurenților)


Dimensiunea spectacolului Bocuse d’Or va fi întărită de aranjarea și prezentarea a 14 farfurii, aceasta rămând și ea o prioritate a organizatorilor. Este de asemenea specificat că toți concurenții trebuie să lucreze în față publicului și sub privirile juriului.

O să vedem pe 29 și 30 Ianuarie 2013 la Sirha –  Lyon – Franța.

 

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil