László Borbély, Seful Departementului pentru Dezvoltare Durabila din Guvernul Romaniei si Alain Alexanian, Chef cu o stea Michelin, a vizitat Liceul Jean Monnet pentru a intalni elevii claselor primare pentru o lectie de gust deschisa in care s-au abordat teme de alimentatie sanatoasa si diverrsificata si de asemenea teme despre combaterea risipei alimentare in contextul unei dezvoltari durabila si dezvoltarii unei atitudini eco-responsabile.

In cadrul lectiei de gust au fost lansate :

  • Brosura Pedagogica cu subiecte pentru o alimentatie sanatoasa si o atitudine eco-responsabila, in care sunt subliniate si subiectele legate de reducerea risipei alimentare
  • cartea Arta de a manca bine Bio, de Alain Alexanian, carte care a fost tradusa in limba Romania,

Cartea Arta de a manca bine, BIO a fost publicata si trimisa cu sprijinul extraordinar si de laudat al Departamentului pentru dezvoltare Durabila in toate scolile din Romania, in Biblioteca scolii, cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii, via Inspectorate Scolare Judetene, pentru a servi ca suport de studiu pentru orice diriginte sau profesor care doreste sa realizeze cu elevii lectii de gust pentru o alimentatie sanatoasa si dobandirea unei atitudini eco responsaibile. Pentru ca ne pasa !

Aceasta carte cuprinde subiecte incepand de la cum functioneaza stomacul si a organismul pana la dietele alimentare (nefaste perntru organizm pe termen lung), de la vitamine si minerala pana la sfaturi de gatit. Pe scurt este o carte care ne invata sa ne constientizam mai bine corpul si sa gasim echilibrul alimentar cu exceptiile si sensibilitatile fiecaruia dintre noi. O carte cu adevarat valoroasa !

Pentru o viata sanatoasa cheia este in educatia gustului din copilarie !

Multumim partenerilor nostri care ne sunt alaturi in fiecare editie : Guvernul Romaniei – Departementul pentru Dezvoltare Durabila, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Edenia, Europcar Agrisol, Toneli, Leonidas,  Cetelem, Amia, Ecocert, Entremont, Salrom, Horeca School, Suter Palace, GL Events, Sirha Green.

 

Vedeti Video : Video Lectie de Gust si lansare carte Arta de a manca bine BIO

 

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil