Există dovezi de o lungă perioadă de timp că fructele şi legumele sunt excelent de bune pentru sanatate !

Fructele si legumele sunt minuni ale naturii !

Continut redus de grasimi, bogate in vitamine si minerale, uşoare şi gustoase, fructe şi legume de culori diferite sunt importante pentru sanatatea noastra.

Beneficiile lor

Înainte de a vorbi despre gust, culori şi arome, nu uitaţi să menţionaţi virtuţile legumelor si fructelor !
Bogata in fibre, minerale si vitamine, fructele si legumele sunt alimente sanatoase prin excelenţă.

Cu aport scăzut în grăsimi şi bogate în elemente esenţiale pentru buna funcţionare a organismului nostru, ele ar trebui să fie primele in capul listei noastre de alimente.

Cum gust ?

Perfect pentru a incanta papilele gustative, fructe şi legume pot fi preprate în sute si sute de feluri: amestecat cu sos, coapte în folie, la gratar, fierte, calite, în plăcintă, Quiche.

Pentru a îmbunătăţi un pic gustul, adaugati si cateva mirodenii sau plante aromatice, de asemenea si ele cunoscute pentru beneficiile lor.

Fructele si legumele sunt cele mai sanatoase alimente din natura. Naturaleţea lor este, de asemenea, este benefica pentru sănătate moralului nostru. Acesta a fost demonstrata prin  petrecerea timpului in a gati si pentru a dezvolta placerea de a crea. Pe de altă parte, placerea de gati si a degusta stimuleaza secretia de endorfine, moleculele fericirii.

În cazul în care In intrecerea in beneficiile pentru sănătate fructele si legumele sunt campioni. În plus, forme, culori, gusturi şi, texturi diferite de fructele şi legumele sunt adevărate delicii culinare.

Porţii

Se recomandă să se mănânce de la doua la zece legume si fructe diferite pe zi. Pentru că este evident că unele alimente sunt mai bogate in nutrienti decat altele, şi vice-versa.

Deoarece nimic nu e prea dificil: există zeci şi zeci de fructe şi legume diferite. Esenţial este să se integreze cu fiecare masa minim un fruct şi o leguma Inainte de masa este bine se se consume un fruct.

Dacă doriţi o masa cu carne si orez, nici o problema, se poate adauga si o salata verde si la urma la sfarsitul mesei un iaurt simplu, un iaurt cu zahar sau un iaurt cu fructe dupa gustul fiecaruia.

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil