Alain Alexanian, un Chef cu o stea Michelin viziteaza Liceul Jean Monet pentru a transmite tinerelor generatii, adultii de maine, principiile unei alimentatii sanatoase prin diversitate, calitate si echilibru. Evenimentul are loc in cadrul sezonului cultural intersectat Romania – Franta 2019.

De asemenea elevii au avut o tema pentru acasa, de a gati impreuna cu parintii si a prezenta in cadrul lectiei de gust un „Sandwich Croque Madame” pe baza de piept de pui, ou si branza, si sa il acompanieze cu legume si fructe in functie de gustul fiecaruia.

Rezultatul a fost spectaculos, elevii chiar au avut o masa diversificata, acest lucru datorandu-se si „brosurii pedagogice Sarbatoarea Gustului” care a fost deja transmisa anul trecut, cu sprijinul Primariei Capitaliei prin Proedus, catre toti elevii din Bucuresti in numar de 19.000 si pe care au elevii au parcurs-o atat in clasa, cu invatatorul, cat si acasa, cu parintii, prin cele 7 teme de rezolvat cu privire la subiectele legate de alimentatie sanatoasa si atitudine eco-responsabila.

Motto : Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta !

Multumim partenerilor nostri care ne sunt alaturi in fiecare editie : Guvernul Romaniei – Departementul pentru Dezvoltare Durabila, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Edenia, Europcar Romania, Agrisol, Toneli, Leonidas, Amia, Ecocert, Salrom,  Entremont,

www.instagram.com/sarbatoarea_gustului

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil