Michel GUERARD – Restaurant Les Prés d’Eugénie – Eugénie-les-Bains – Franța  – 3 stele Michelin din 1977 

După ce și-a făcut ucenicia la Mantes-la-Jolie, Michel Guérard este numit bucătar patisier al Hotelului Crillon în 1956 și devine la 25 de ani Meilleur Ouvrier de France în Patiserie.

În 1965, creează Pot-au-feu la Restaurantul Asnières-sur-Seine și obține în 1967 prima sa stea Michelin, apoi în 1971 obține și a 2 a stea Michelin.

Din 1970 și până în 1972, servește drept ambasador culinar al Gastronomiei Frantuzești în SUA alături de Paul Bocuse, Roger Vergé, Frații Troisgros, Alain Chapel, și Alain Senderens. Ei fiind considerați Părinții Fondatori ai mișcării culinare franceze « Noua Gastronomie ».

Instalat la Eugénie-les-Bains din 1974, cu soția sa, Michel Guérard creează în 1975 Mare Gastronomie Dietetică, o bucătărie lejeră și savuroasă, venită să susțină beneficiile curei termale din stațiunea termală din Landes. În 1977 caștigă și a 3 a stea Michelin.

În 2009, Michel Guérard propune doamnei Roselyne Bachelot, pe atunci Ministrul Sănătății, crearea unui institut de gastronomie pentru sănătate, fondat pe cercetarea și experimentarea in materie, la Eugénie, timp de 35 de ani. Institutul Michel Guérard – o adevărată școală de gastronomie cu aplecare dedicată spre stațiunile balneare & spa și de sănătate,

www.michelguerard.com

 

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil