Racul- Zodiac Culinar

Racul, primul semn de vară, simbolizează zilele lungi şi calde, frumuseţea şi diversitatea naturii, care îi face pe nativii săi foarte sensibili, receptivi şi visători. Nativul din Rac este un gurmand delicat, iar pentru el masa reprezintă o necesitate vitală, pe care va ţine s-o respecte cât se poate de „delicios”.

Cum se comportă Racul la masă

Înaintea gătitului, Racul este mai întâi interesat să-şi utileze bucătăria pentru a se putea mişca într-un univers gastronomic pe placul lui. Micul dejun este o masă lungă pentru nativul din Rac. Se simte excelent când serveşte cafeaua la pat, înconjurat de farfurii pline cu tartine cu unt, prăjiturele, ciocolată, dulceţuri şi ouă gătite în toate felurile. Preferă să ia masa alături de familie şi o va face respectând toate tradiţiile. Pentru că este un gastronom conservator, odată aşezat la masă, Racul bărbat va aştepta ca mama sau soţia să-l servească. Dacă este vorba de o doamnă Rac, aceasta va veghea ca masa să se desfăşoare aşa cum a prevăzut.Unui Rac i se întâmplă foarte rar să ia masa în oraş. Preferă să fi e gazdă, iar invitaţii săi nu vor duce lipsă de nimic. Dacă iese în oraş, va alege un restaurant cunoscut pentru ambianţa sa. Are nevoie de un cadru intim şi primitor unde se poate adăposti ca într-un cui-buşor. Meniul trebuie să fie tradiţional, cu vinuri bune şi deserturi delicioase. Dacă laptele, smântâna, untul, dulceţurile, mierea, ouăle şi ciocolata sunt alimente care-i întregesc meniul de dimineaţă, pentru celelalte mese va alege tot unt sau smântână, sosuri, prăjituri, produse de patiserie şi băuturi bune.

Nativul din Rac şi sănătatea

Nativul din Rac are o viaţă liniştită, fără prea multe probleme, singura condiţie fi ind să se afle într-un mediu echilibrat. Când este tratat cu ostilitate sau trece prin perioade dificile, poate cădea uşor în depresie şi poate ajunge să sufere chiar de bulimie. Racii sunt hipersensibili, iar emotivitatea lor le poate afecta sănătatea, ajungând în prag de obezitate, cu probleme legate de circulaţie sau de digestie şi depresii. Nativii acestei zodii vor evita consumul de zahăr, pâine albă, grăsimile de orice fel şi băuturile carbogazoase.

Ce trebuie să consume

Racul trebuie să-şi compună meniul din carne slabă, paste, pâine integrală sau pâine de secară, biscuiţi, lactate, fructe mai puţin dulci, peşte slab, salată, dar şi cereale, orez, preparate din carne albă (pasăre şi curcan), legume (morcovi, sparanghel, varză, dovleac), mirodenii.

Cum petrece nativul din Rac

Nativilor din această zodie le este indicat să organizeze petreceri în ziua de luni şi să evite ziua de sâmbătă.

Invitaţii perfecţi ai nativului din Rac sunt reprezentanţii zodiilor: Taur, Leu şi Fecioară.

Când vine vorba de decorarea mesei, acesta alege tonuri gri şi alb, tacâmuri clasice din argint. Decorul său va fi deopotrivă tradiţional şi luxos.

Meniul preferat al nativului din Rac

Aperitiv: un vin alb fructat

Antreu: cremă de legume sau un iaurt cu fructe

Felul principal: organe în sos şi cartofi prăjiţi

Salata: salată mixtă cu ou şi fructe de mare

Desert: lapte de pasăre

Fructe: struguri

Vin: un vin alb de Bourgogne

Cafea: o cafea slabă

Raci celebri

Meryl Streep, George Michael, Chris Isaak, Isabelle Adjani, John Cusack, Liv Tyler, Pamela Anderson, Tom Cruise, Kevin Bacon, Tom Hanks, Carlos Santana, Tobey Maguire, David Hasselhoff , Sylvester Stalone, Nelson Mandela, Pierre Cardin, Nelson Mandela, Lady Diana, Nicolae Balcescu, Vasile Alecsandri, Rembrandt, Dalai Lama,  Harrison Ford, Robin Williams, Camilla Parker Bowles, Georgio Armani.