Ingrediente pentru 4 persoane

– Ingrediente pentru reductie de sofran
190 gr de supa de pui
4 gr de sofran pudra
– Ingrediente pentru risotto
320 gr de orez acquarello carnaroli
15 gr de ceapa alba tocata
12 gr ulei de masline extra virgin
70 ml de vin alb sec
un varf de lingurita de sare si unul de zahar
1 gr de sofran pistil
1,2 litri de supa de pui
50 gr de reductie de sofran
60 gr de unt
80 gr de parmezan ras
5 gr de suc de lamaie
2 gr de lemn dulce pudra

Modalitate de preparare

Etapa 1
Se adauga sofran pudra in supa de pui fierbinte. Se lasa sa fiarba pana cand s-a redus cu o treime din lichid.
Etapa 2: Se prepară risotto
Tragem orezul în ulei de masline extra virgin impreuna cu ceapa. Adaugam vinul alb, sare, zahăr și șofran. Turnam treptat supa de pui fierbinte și 30 gr de reductie de sofran, amestecând în mod regulat.

Tragem de pe foc vasul si adaugam untul pentru incorporare, parmezan si suc de lamaie amestecant energic. Emulsionam cu cativa stropi de supa de pui fierbinte.
Montam farfuria
Etalam risotto pe farfurie, preseram pudra de lemn dulce, stropim si tragem o 3 linii cu o pensula din reducatia de sofran.

O reteta de Chef Massimiliano Alajmo

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil