Michel TROISGROS – Restaurant Maison Troisgros – Roanne – Franța 3 stele Michelin din 1968 

Fiul lui Pierre și Olympe Troisgros, s-a născut la Roanne în 1958. La 16 ani, Michel intră la școala hotelieră din Grenoble. Acolo o întâlnește pe viitoarea sa soție, Marie-Pierre. Avizi după descoperiri, parcurg și se formează în Franta și în lumea intreagă. Studiază la Mionnav, la Eugénie-les-Bains, la Lausanne, la Paris, la NewYork la Berkeley, la Tokyo, la Londra, la Bruxelles

 1983 este un an de tranziție pentru Michel, întrucât se pregătește să plece în Australia.

Este o schimbare de perspectivă pentru că își propune să reușească. Le-au trebuit mult timp să se convingă, dar din bogăția experiențelor și prin pasiunea lor au reușit până la urmă.

Din placere și provocare, ei creează în 1996 Le Central à Roanne. Deschide restaurantul CMT la hotelul Hyatt din Tokyo în 2006, Lancaster la Paris în 2002 și în sfârșit în 2008, La Colline du Colombier. Michele și Mari-Pierre au 3 copii dintre care doi băieți, Cezar și Leo, bucătari și ei la rândul lor.

Maison Troisgros ocupă de o jumătate de secol un loc particular în gastronomia din Franța. Distinsă prin 3 stele Michelin încă din 1968, adică de 46 de ani, poartă de asemenea o stare de spirit care se transmite peste cele 4 generații, ce se exprimă și astăzi în bucătăria lui Michel –  precisă, transparentă, călătoare, mereu respectoasă în privința ingredientelor cu o aplecare fidelă asupra detaliului.

www.troisgros.fr

 

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil