Cité Internationale de la Gastronomie de Lyon și-a deschis porțile sâmbătă, 19 octombrie 2019 alături de bucătarul cu trei stele, naș și prim bucătar invitat al orașului, Régis Marcon.

Cité Internationale de la Gastronomie de Lyon oferă un parcurs continuu de 4.000 m2 pentru a afla totul despre gastronomie:

  • O expoziție despre istoria gastronomiei Lyoneze, mari bucătari și celebrele „mame” care au făcut ca Lyonul să fie celebru in intreaga lume.
  • Un spațiu digital pentru masa gastronomică a francezilor, regionala și modalitatatea de a pregătii mesele;
  • O expoziție despre istoria Grand Hôtel-Dieu;
  • Un spațiu dedicat reflecțiilor asupra provocărilor nutriției de mâine;
  • O sală interactivă de călătorie prin paginile atlasului mondial de gastronomie …
  • Un „MiamMiam gastronomic” Să-i educi pe cei mai mici despre plăcea de a mânca bine de la o vârstă cat mai fragedă.

 

Alimentația și sănătatea: firul comun al orașului si al Gastronomiei din Lyon

Cité Internationale de la Gastronomie de Lyon implementează un program bazat în jurul provocărilor nutriției și sănătății. Prin această provocare contemporană, Cité Internationale de la Gastronomie de Lyon se angajează pe deplin în acest demers de excelență în problemele de sănătate.

Cele patru orașe internaționale de gastronomie: vitrine ale mesei gastronomice franceze

În 2010, masa gastronomică a francezilor a fost clasificată drept patrimoniu cultural imaterial de către UNESCO. Pentru a realiza acest clasament, Franța a înființat o rețea de patru orașe internaționale de gastronomie: Lyon, Dijon, Tours, Paris-Rungis.

Istorie: De la deschiderea sa în secolul al XII-lea, Grand Hôtel-Dieu de Lyon a întâmpinat săracii și călătorii să le ofere odihnă și mancare reconstituanta, astfel încât să își poată recupera sănătatea. Timp de nouă sute de ani, acest spital a fost un loc emblematic al sănătății, atât la Lyon, cât și în Franța, inovând atât prin organizarea sa arhitecturală, cât și prin progresele medicale pe care le-a inventat.

François Rabelais, atras de Lyon pentru a tipări în special celebrul său « Pantagruel », a ocupat el însuși postul de doctor al Hôtel-Dieu din 1532 până în 1535, aducând cu el toate cunoștințele și toate lucrările sale de clasificare a plantelor medicinale. Acest ghid a fost ulterior folosit timp de mai bine de trei sute de ani.

Astăzi, Cité Internationale de la Gastronomie de Lyon își propune să fie la fel de inovator și de creator al progresului, atât prin abordarea reflecției asupra provocărilor economice și ecologice ale alimentelor de mâine, cât și prin găzduirea între pereții săi a unui spațiu pentru co-lucrari deschise liderilor de proiecte, viitorilor antreprenori alimentari.

Cele șase spații ale traseului Cité Internationale de la Gastronomie de Lyon poartă mesajul unei alimentatii bune sinonime cu plăcerea, promovând produse de sezon și de calitate și care susțin ideea că mâncarea bună nu trebuie să fie rezervata doar pentru o mică parte a populației.

Atlasul Mondial al Gastronomiei este o invitație de a călători printre tradițiile culinare ale întregii lumi. Învățăm totul despre produse, de la originea lor până la prepararea lor în bucătărie, despre ustensilele folosite în întreaga lume, despre riturile legate de mese, rețetele de mâncare tipice fiecărei culturi …

Spații care urmează să fie privatizate pentru evenimente

Fie pentru evenimente profesionale la scară largă, fie pentru evenimente private confidentiale, spațiile Cité Internationale de la Gastronomie pot fi privatizabile.

Ofertele pot fi pentru organizarea de degustări, mese, cocktailuri, însoțite de un tur ghidat, un atelier sau o demonstrație de gătit, transmitând astfel oaspeților mesajele de sănătate și mâncare bună.

Articol realizat de Patrick Pettenuzzo (ziarist freelancer)

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil