DESCARCA FORMULAR 230

Implica-te alături de noi să putem educa Romania, “Gradina Verde a Europei”!

La fiecare doi ani, ai puterea de a decide ce se întâmplă cu 3,5% din impozitul pe venit!

Direcționează și implică-te în proiectele Sarbatoarea Gustului care au un puternic impact asupra educației pentru o sănătăte mai buna și un mediului mai curat in România!

Ce înseamnă direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit?

Fiecare angajat are posibilitatea de a opta asupra destinația a 3,5% din impozitul lor pe venit.

Astfel, persoanele care vor să susțină proiectele Sarbatoarea Gustului și, participa la o educatie inclusiva in ceea ce priveste Stil de Viata Sanatos printr-o alimentatie diversificata si o atitutdine eco-responsabila in scoala cu invatatorul, acasa cu parintii si prin vizita unui profesionist din industria alimentatiei sau Horeca in scoala si astfel impreuna schimbam in mai bine sănătatea si participam la îmbunătățirea și protejarea mediului!

Cine poate directiona 3,5%?

Direcționarea celor 3,5% din impozitul pe venit se poate face prin intermediul formularului 230, formular care poate fi completat de:

– persoanele care au venituri din salarii și asimilate salariilor;

– persoanele care au venituri din activități independente impuse pe bază de normă de venit;

– persoanele ce desfășoară activități agricole impuse pe bază de normă de venit;

– persoanele care au venituri din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;

– persoanele care au venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real;

– persoanele care au venituri din pensii;

– persoanele care au venituri din cedarea folosinței bunurilor pentru care venitul net se determină pe baza normelor de venit și venituri din cedarea folosinței bunurilor pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli .

Ajută-ne să eudcam viitori cetateni mai responsabili!

Direcționează 3,5% din impozitul pe venit până pe 25 mai și sprijină proiectele noastre din următoarele domenii: Educație si Sănătate, Protecia Mediului, Economie Ciculara.

Cum te poți implica în 3 pași simpli?

Pasul 1:

Descarcă Formularul 230 privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual

Pasul 2:

Completeaza rubrica DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI și semnătura.

Restul rubricilor se completează doar dacă este cazul (nu sunt obligatorii).

Pasul 3

(Alege una dintre cele 3 variante) :

3.1. Trimiteți formularul scanat la adresa: asociatie@sarbatorea-gustului.ro și noi îl vom depune la organul fiscal competent;

3.2. Depuneţi formularul (personal) în dublu exemplar la registratura organului fiscal competent
la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu, potrivit legii este acceptată şi adresa unde locuieşte efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România.

 

3.3 Trimiteţi formularul prin poştă, cu scrisoare recomandată, la organul fiscal competent;
la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu, potrivit legii este acceptată şi adresa unde locuieşte efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România.

Pentru o viață sănătoasă, cheia se află în educația gustului, începând din copilărie. Astfel, acționăm din timp, militând pe termen lung pentru binele fiecărui cetățean, pentru a avea o sănătate mai bună, pentru reducerea risipei alimentare și, odată cu aceasta, și la reducerea amprentei de carbon (pentru o planetă sănătoasă). Știm că hrana destinată consumului uman și animal generează 34% dinemisiile globale de GES. 80% din ambalajele de uz casnic provin din alimente șiastfel afectează 13 ODD (obiectivele de dezvoltare durabilă) din 17 definite de ONU (Organizația Națiunilor Unite). Din acest motiv e nevoie de un program național educațional care să fie benefic atât pentru binele personal, cât șipentru binele planetei”

Daniel DOBRE – Presedinte Sarbatoarea Gustului

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil