Suedia: Viața practică la fața locului Suedia

Electricitate: Tensiune standard la 220 V. Prize la standarde europene.
Tensiune standard la 220 V. Deschidere la standarde europene.
bănci
– Băncile sunt, în general, deschise în zilele de lucru între orele 9:30 și 15:00. În multe orașe mari, se închid la ora 17:00, o zi pe săptămână, de multe ori joia.

Magazine
– Majoritatea magazinelor se deschid între orele 9:30 și 18:00 și se închid în zilele de sâmbătă în jurul orei 14:00 sau 16:00. Pe de altă parte, supermarketurile sunt de obicei deschise în fiecare zi de la 9am la 9pm sau chiar la 22pm pentru unele mărci mari (cum ar fi NK și Åhléns). Uneori chiar duminică între orele 11 și 17h.

Muzee
– Muzeele: programele puțin scurte (de la 11h la 17h) sunt chiar mai reduse din sezonul turistic. Ziua lor de închidere este adesea luni.

Limbă
Engleză este larg răspândită, aproape toată lumea o vorbește, de la adolescent la sexagenarian. Modest, suedezul adesea pretinde că stăpânește „doar puțin” limba lui Shakespeare, când ar fi mai degrabă un evanghelist „fluent English”.
Nu fiți surprins să întâlniți niște suedezi mai în vârstă, amuzați să vă vedeți căutați informații în ghidul dvs., să vă oferim informații în limba franceză perfectă. Foarte clasic!

Lofoten

Sezonul turistic
Este între 15 iunie și 15 august că cel mai probabil veți găsi totul deschis (campinguri, atracții turistice, cafenele etc.). Dacă doriți să contemplați soarele de la miezul nopții, dincolo de jumătatea lunii iulie, este deja prea târziu. De asemenea, în acest moment este foarte probabil să aveți vreme bună.
Cu toate acestea, unele orașe mari precum Stockholm, Göteborg și, în special, orașele studențești (Lund și Uppsala) pierd un „mic ceva” din atmosfera lor în aceste vremuri de vară.
Un alt detaliu, majoritatea suedezilor își iau vacanța în iulie … la fel de mult pentru a vă spune că campingurile sunt puțin populate, mai ales în sud.
În nord, este opusul. Deși este foarte ocupată în timpul verii, este totuși iarnă faptul că regiunea atrage un maxim de turiști care vin să se bucure de bucuriile de schi, de zăpadă sau de săniuș pe lacurile înghețate. Și este, de asemenea, sezonul luminilor nordice …
Stockholm, în cele din urmă, poate constitui în orice anotimp, și în special în perioada Crăciunului, o destinație frumoasă pentru un weekend.

Mediu
În 2016, Suedia se situează pe locul trei printre țările cele mai ecologice. Suedia a introdus taxa pe carbon în 1991: de atunci, emisiile de CO2 și emisiile de gaze cu efect de seră au fost reduse semnificativ, în timp ce creșterea economica a crescut cu 50%. Dovada că impozitarea ecologică și creșterea economică nu sunt incompatibile!

Suedia2

Unele specialități suedeze
– Smörgås: este o felie de pâine pe care sunt plasati creveți, somon afumat, hering, acoperit cu o felie de ardei galben sau castravete … Smorgasbord desemnează un bufet, atât la cald și la rece.

– Köttbullar: chifteluțe, servite în mod obișnuit cu cartofi piure.
– Renstek: friptură de reni, adesea servită în benzi, cu gem de lingonberry.
– Älggryta: fricassee de elk servit de obicei cu chanterelles.
– Strömming (sau pervaz): specialitati de hering marinat.
– Kanelbulle: viennoiserie cu scorțișoară în formă de melc. Aceasta este gustul dulce suedez, prin excelență, asupra căruia trebuie sa ne oprim.

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil