„Împreună combatem risipa alimentară‘’, conferință internațională dedicată măsurilor pentru reducerea risipei alimentare. Evenimentul a avut loc pe 26 noiembrie 2019, la Hotel Crowne Plaza din București.
Risipa alimentară reprezintă o preocupare economică, ecologică, precum și etică. La nivelul Uniunii Europene sunt generate anual 88 milioane tone de deșeuri alimentare. România se află pe locul 7 în Uniune la acest capitol, cu peste 6000 de tone de alimente aruncate zilnic. Reducerea acestor cantități va avea un impact considerabil în implementarea celor 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă și va contribui la combaterea încălzirii globale, creșterea accesului la resurse pentru persoanele dezavantajate și la economii pentru fermieri, companii și gospodării.

Scopul conferinței este de a o oferi o platformă pentru dezbatere între decidenți la înalt nivel din cadrul instituțiilor europene, miniștri din Guvernul României, parlamentari și alți reprezentanți de seamă din mediul academic, institute de cercetare, societatea civilă, bănci de alimente, mari companii din retail și industria HoReCa, legat de acțiuni concrete și bune practici care să conducă la o implementare eficientă a legislației specifice și implicit la combaterea risipei alimentare.
Considerăm că în spiritul Agendei ONU 2030 pentru dezvoltare durabilă este necesară și promovarea unui stil de viață sănătos.

În cadrul evenimentului Alain Alexanian, chef cu o stea Michelin, va lansa o culegere de rețete culinare sănătoase și va oferi sfaturi pentru o atitudine eco-responsabilă în alimentație.

Vedeti Video : Conferienta internationala „Impreuna combatem risipa alimentara”

Multumim partenerilor nostri care ne sunt alaturi in fiecare editie : Guvernul Romaniei – Departementul pentru Dezvoltare Durabila, Ministerul Educatiei si Cercetarii…

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil