Sub deviza „Gustos, sanatos si cu buget de student”, studenţii bucureşteni cu ocazia actiunii Chef in Campus, care a avut loc la Academia de Studii Economice, au deprins cateva trucuri despre cum să pregătească cateva retete cu gust si originale dar cu buget limitat.

Chef Patrick de la Saptamana Gustului a incantat papilele gustative studentilor prezenti la atelierul Chef in Campus. Desi retetele preparate par a fi scumpe deoarece a fost folosit un produs nobil precum branza Roquefort Papillon, de fapt, cu o buna dramuire a cantitatilor utilizate retetele devin accesibile pentru studenti.

Retetele preparate :

-Mazare verde trasa la tigaie si asezonanta cu sos de Roquefort papillon,

-Piept de pui, cu sos de branza Roquefort papillon,

-Tartine La Lorraine cu smantana Roquefort papillon, pere si samantana.

-Degustare de sosuri suedeze, create de Bertil Lohmander „jurat Master Chef Suedia’.

 

Stilul de viata modern, care adesea este alert, afecteaza starea de sanatate intr-o proportie din ce in ce mai mare, mai ales in randul tinerilor si mai stim că viața de student aduce multe provocări din pricina cărora se recurge, de cele mai multe ori, la a mânca ceva la întâmplare, preparat cât mai rapid și uneori nesănătos.

Știm că viața de student aduce multe provocări din pricina cărora se recurge, de cele mai multe ori, la a mânca ceva la întâmplare, preparat cât mai rapid și uneori nesănătos, de aceea toate aceste rețete au fost realizate tocmai in spiritul de a schimba prejudecățile studenților si a le demonstra ca bun, gustos si cu buget limitat este posibil, si mai mult decât atât ca pot fi preparate si in timp scurt.

Urmăriți-ne si pe www.facebook.com/SarbatoareaGustului

 

 

 

 

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil