Dictionar
Romana                    Franceza
Piscicultor                Pisciculteur

Cine sunt si cu ce se ocupa?

Piscicultorul raspunde de cresterea si pescuitul pestilor într-o zona delimitata a unei crescatorii de pesti.

Crescatoria poate fi plasata într-o anumita zona a unui râu sau iaz. Supraveghetorul de ape are responsabilitati mai mari, si anume sa monitorizeze si sa asigure calitatea râurilor, a lacurilor în subordine, precum si a pestilor si a tuturor tipurilor de vietuitoare acvatice. Cele doua meserii se întrepatrund dar pentru fiecare în parte exista responsabilitati întrucâtva diferite.

Care sunt îndatoririle postului?

Obligatiile includ: sa planifice si sa organizeze reproducerea pestilor si a pasarilor de apa – sa organizeze hranirea si pescuitul pestilor – sa monitorizeze calitatea apei si sa ia masuri pentru îmbunatatirea ei – sa monitorizeze conditiile de sanatate a pestilor si a pasarilor de apa – sa asigure tratamentele veterinare necesare – sa administreze activitatile de crestere a pestilor – sa tina evidentele necesare. Supraveghetorul de ape poate efectua si cercetari cu privire la viata pestilor si a insectelor din zona de râu aflata în grija lui, poate oferi sfaturi cu privire la aruncarea de deseuri, poate monitoriza substantele poluante sau poate emite permise de pescuit pentru respectiva zona de râu etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii?

În birou si lânga zonele cu ape curgatoare sau statatoare unde sunteti expusi la conditii de vreme schimbatoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc?

Ustensile uzuale de birou, o masina si alte tipuri de vehicule.


De ce aveti nevoie pentru a reusi?

Sa fi terminat liceul cu specializare în piscicultura, sa aveti o atitudine pozitiva pentru natura si mediul înconjurator si sa aveti abilitati de organizator.

Sursa : ISE

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil