Gastronomie

Ideal pentru asezonarea salatelor, in preuleiuri in dieta alimentara nu duce la cresterea colesterolului rau, chiar din potriva ii diminueaza nivelul.pararea omletelor, in pireuri, poate fi adaugat la ultimul moment in orice tip de supa crema. Acest preparat va da un gust desavarsit retetelor dvs.

Beneficii nutriţionale

Are o compoziţie deosebit de armonioasa, ca urmare a relaţiei dintre acizii graşi monosaturaţi şi poli-nesaturaţi, este una din putinele a căror utilizare prin prăjire nu prezinta nici un risc pentru sănătate.

Se stie ca uleiului de masline are actiune benefica asupra organismului. La fel si uleiul virgin de floarea-soarelui care face parte dintre cele mai bune uleiuri pentru sanatate si propune un echilibru foarte bun intre diferitii acizi grasi. Folosirea sa acestor

Uleiul de măsline extra virgin organic este bogat in acid oleic (Omega 9), mai scăzut în grăsimi saturate, si are cu acizi grasi esentiali.

In această compoziţie, el participa la prevenirea bolilor cardiovasculare. Acesta este adesea folosit în compoziţia de unguente si balsamuri. Efectele sale sunt îmbogăţirea şi revitalizarea pielii.

Uleiul de masline are micile lui secrete.

Nu cumpărăm ulei de măsline, pur şi simplu, ci studiem eticheta atent, pentru a afla micile secrete.

În general, sunt necesare 4-5 kilograme de măsline pentru a obţine un kg de ulei.

Prin zdrobirea măslinelor in ziua recoltei poate produce un ulei de măsline de aciditate scăzută. Acest suc de fructe, neprelucrat, fabricat la o temperatură scăzută (30 – 40 °) este natural.

Calităţile sale sunt bine conservate dacă este ţinut în recipiente, sticle uşor colorate, chiar negre, pentru a le proteja de lumină.

În funcţie de calitatea sa, de gustul cat mai apropiat de fruct, preţul variază considerabil.

Ulei de maslline tip „vierge – virgin”
Acest ulei este obţinut plecând de la fructul de măslin; este extras numai prin procedee mecanice sau alte procedee fizice, în condiţii, în special termice, care nu antrenează alterarea, nefiind supus altui tratament decat spalarea, decantarea, centrifugarea şi filtrarea.

Sortimentele întalnite sunt următoarele:

Numele de ulei de măsline extra virgin este dat de uleiul a căror aciditate este în mod necesar mai puţin de 0,8% (legea ale Comunităţii Europene).

Ulei extra virgin de masline
Are un nivel de aciditate mai mic de 1 g la 100 g de ulei (1/%) uleiul trebuie să fie extras din măsline prin simple operaţii mecanice

Ulei virgin de masline
Numit şi ‘fin’; are un nivel de aciditate de maximum 2%

Ulei virgin de masline obişnuit
Are un nivel de aciditate de maximum 3,3%

Ulei virgin de masline lampant
Nu este destinat consumului, ci domeniului tehnic

Ulei de masline rafinat
Se obţine plecand de la uleuiul extras fără presiune; în general, este uleiul lampant; el va suferi tratamentul de rafinare, care nu îi alterează structura iniţială.

Ulei de masline
Fără sublinierea „virgin” sau „extra virgin”, este un ulei cu o aciditate oleică nedepăşind 1,5%; este ulei rafinat amestecat cu ulei vierge de bună calitate.

 

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil