Nativul din Săgetător adoră viaţa şi implicit gastronomia. Ştie să savureze momentele frumoase şi mâncărurile bune. Deşi este un semn de aer, Săgetătorul preferă să mănânce tot ce vine de pe pământ. Nativul din Săgetător este sigur pe el, conformist, generos, aventurier şi idealist.

Cum se comportă Săgetătorul la masă

Masa este unul dintre momentele preferate ale Săgetătorului, care îi permite să se comporte ca un adevărat rege, aşa cum el însuşi se consideră. Gustul pentru aventură şi exagerări este pus în aplicare chiar dacă mănâncă la el acasă ori în oraş. Dacă invitaţi un Săgetător la masă, aveţi grijă să pregătiţi mâncare din belşug şi să invitaţi mulţi oameni, pentru că lui îi plac la fel de mult varietatea mâncării şi compania numeroasă. Preferă mesele care durează mult, într-o atmosferă burgheză.Invitaţii unui Săgetător nu vor suferi niciodată de foame. În plus, vor profita din plin de o atmosferă jovială şi discuţii animate.Când vine vorba să iasă în oraş, Săgetătorul va alege un restaurant mai puţin cunoscut, cu o bucătărie bogată şi o ambianţă plăcută. Poate fi sedus şi de un restaurant şic, cu un decor impresionant, unde preparatele se servesc după un adevărat ritual. Săgetătorul este întotdeauna mândru de ceea ce mănâncă şi ceea ce bea.

Săgetătorul şi sănătatea

Nativilor din Săgetător le este destul de greu să-şi menţină o greutate constantă. Aceasta este o chestinune foar-te delicată, pentru că Săgetătorului îi place să aibă o bună imagine despre sine. Pentru a nu lua prea mult în greutate, Săgetătorului nu îi sunt recomandate preparatele din carne ce conţin multe grăsimi (carne de porc sau oaie), sosurile grele, peştele gras, prăjiturile, cio-colata, pâinea albă, zahărul şi alcoolul în cantităţi foarte mari.

Ce trebuie să consume

Cel mai bine pentru echilibrul alimen-tar al unui Săgetător este ca acesta să-şi compună meniul din: preparate din carne albă (carne de pui sau curcan), preparate din carne roşie în cantităţi mici, legume ce conţin apă (cartofi , napi, ridichi, mazăre, salată verde, praz, fasole verde, varză roşie, ţelină etc.). Săgetătorului îi este recomandat să mănânce tot felul de fructe, de preferinţă cele de sezon, usturoi, ceapă şi pâine integrală.

Cum petrece Săgetătorul

Nativilor din această zodie le este indicat să organizeze petreceri joia şi să evite ziua de miercuri.

Invitaţii perfecţi ai Săgetătorului sunt Berbecii, Taurii şi Leii.

La decorarea mesei, Săgetătorul alege tonuri de purpuriu, un decor bogat şi exotic, deopotrivă călduros şi convivial.

Meniul preferat al Săgetătorului

Aperitiv: un vin dulce (ex. vin vechi de Porto)

Antreu: plăcintă sărată cu brânză

Felul principal: rasol de vită sau paste

Salata: praz cu smântână

Desert: trufe cu ciocolată

Fructe: banane

Vin: un Bordeaux sau un vin de Bourgogne roşu

Cafea: o caf ea vieneză sau o cafea cu frişcă

Săgetători celebri

Tina Turner, Jimi Hendrix, Ed Harris, Woody Allen, Julianne Moore, Kim Basinger, Brad Pitt, Steven Spielberg, Mark Twain, Charles De Gaulle, Frank Sinatra, Bruce Lee, Gianni Versace, Britney Spears, Walt Disney, Nicolae Labis.”

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil