Origine 
Asia

Gust 
Gustul picant si proaspat a creat impresia pentru mult timp ca stramosul ghimbirului este piperul. Mare greseala!

Descriere – Utilizare
Acest condiment este foarte vechi.
Exista urme din Asia, documente mai vechi de 3000 de ani.
Este, de asemenea, unul dintre primele condimente din Asia ajungand pana in bazinul mediteranean.

Mai puţin frecvent în bucătăria tradiţională europeană, acesta se găseşte în diversitate alimentelor frantuzesti (tort de ghimbir), dar şi in amestecuri de condimente pentru murături si marinade. Bucataria orientala a adoptat acest condiment de foarte mult timp!

Ras-el-hanout şi alte amestecuri de condimente diferite, cum ar fi curry sau Colombo nu sunt ele însele fără o sugestie de ghimbir!

Avantajul este abilitatea de a imbina ambele note, dulcele în prăjituri, placinte sau compoturi de fructe, cu săratul in prepararea  păsărilor de curte (retetele turcesti, şi chiar şi de puiul de raţă) sau prepararea carnii albe, de astfel asezoneaza perfect si într-o friptură de porc.

Ghimbirul este, de asemenea, foarte eficient pentru peşte şi fructe de mare şi peşte crud marinat. Presărat puţin pe o salată de fructe exotice sau deserturi banane, va oferi o nota exceptionala.

Calitati 
Recomandat ca afrodisiac, în tradiţia populară, acesta este, de asemenea, stimulant digestiv si antiseptic.
S-a spus că ar avea un efect benefic asupra alinarea răului de mare şi de transport, în general!   Este o parte integranta a medicinii chinezesti.

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil