Benoît VIOLIER – Restaurant L’Hôtel de Ville – Crissier – Elvetia 3 stele Michelin

În vârstă de 40 de ani, originar din Charente-Maritime, îndraăostit nebunește de produse și cu deosebit respect pentru gestul frumos, a făcut ucenicia în mod natural.

A fost astfel în mod succesiv sub ordinele lui Joël Robuchon, Frédéric Anton, Benoît Guichard, Bruno Gricourt, Pierre Hermé, printre alții și în alte restaurante precum Lenôtre, le Ritz sau La Tour d’Argent.

În 1996 se mută la Crissier conștient de privilegiul de a demonstra talentul său într-una din instituțiile cele mai prestigioase de gastronomie.

Frédy Girardet și apoi Philippe Rochat îi transmit cunoștințele lor pentru a-i permite să devină bucătar executiv, doar după trei ani de la sosirea sa. Dorința și dedicația sa pentru această meserie și pentru perfecționism îl conduc să caștige concursul Meilleur Ouvrier de France în 2000.

Ghidat de valorile de împărtășire și de transmitere a cunoștințelor pe care le-a dobandit în timpul uceniciei sale, Benoît Violier intră în 1988 în uniunea Compagnons des Devoirs Unis unde alături de alți discipoli din corporația sa care împărtășesc același angajament ca și el, un angajament pe care, de atunci, nu va înceta să îl împărtășească pentru a « hrăni » și a se inspiră de la alții.

www.restaurantcrissier.com

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil