Ecocert  – Sarbatoarea Gustului

Ecocert – Sarbatoarea Gustului

Creat in 1991, Ecocert a contribuit la dezvoltarea agriculturii ecologice in anii 1990, prin participarea la elaborarea reglementarilor franceze si europene. ECOCERT intervine astazi pe langa Ministerul Agriculturii si pe langa Comisia Europeana pentru a sprijini dezvoltarea acestui mod de productie.

Asadar, de la crearea sa, Ecocert este specializat in certificarea produselor agricole ecologice.

In calitate de organism de certificare specializat in agricultura ecologica, misiunea istorica a Ecocert este de a verifica pe teren conformitatea cu reglementarile agriculturii ecologice a exploatatiilor agricole si a industriilor agroalimentare, inainte de a emite documentele de certificare.

Castigand increderea profesionistilor si a consumatorilor, Ecocert a devenit o referinta si certifica la nivel mondial aproape 55.000 de operatori in agricultura ecologica.

Un produs poate purta mentiunea: „ecologic” atunci cand el a urmat si a respectat regulile specifice pentru agricultura ecologica, definite intr-unul din regulamentele recunoscute de comunitatea internationala. Pentru aceasta, fiecare operator trebuie sa incheie un contract pentru a fi inspectat de catre un organism de terta parte independent, cum ar fi Ecocert.

www.ecocert.ro

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil