23 Septembrie – 19 Noiembrie 2015

„Sarbatoarea Gustului” aflata la cea de-a 5-a ediţie, va porni în forta pe data de 23 septembrie, prin evenimentul „La Grande Tablée” ce va avea loc la LOFT, eveniment desfasurat în parteneriat cu Ministerul Agriculturii din Franţa. Chef Samuel Le Torriellec alături de Chef Frédéric Jaunault, MOF Primeur 2011, invitat special din Franţa, vor gati împreuna o cina inedita pentru invitatii serii si vor promova modalitatea de a lua cina «à la française». Printre invitatii de gala ai seratei se numara vedetele trustului PROTV, dar si jurati Master Chef.

Sarbatoarea Gustului 2015 aduce la start 16 Chefi prestigiosi care conduc bucatariile Caselor Regale si Presedentiilor din lumea intreaga. Acestia au semnat Boneta de Bucătar, boneta care va fi daruita tuturor celor care vor lua parte la evenimentele din cadrul „Sarbatoarea Gustului” 2015, desfasurat pe parcursul celor doua luni de zile.

Sarbatoarea Gustului impreuna cu Carrefour demareaza din aceasta editie un turneu educational in Hypermarketurile sale incepand cu data de 24 septembrie si pana pe 4 octombrie, realizand astfel numeroase intalniri intre elevii claselor primare, liceeni, parinti si Chefi VIP invitati din Franta şi Chefi VIP locali in mai multe ateliere culinare, pline de cunostinte noi despre alimentatia echilibrata şi sanatoasa.

*****

Pe 16 octombrie va avea loc evenimentul Chef in Campus, un atelier culinar impresionant in cadrul Academiei de Studii Economice, acest workshop fiind gandit din prisma bugetului limitat de student si a provocarilor pe care acestia le intampina. Tot in cadrul acestei etape, vom celebra „Ziua internationala a Alimentatiei” impreuna cu studentii Universitatii.

Urmeaza cinci zile de sarbatoare, între 28 octombrie si 1 noiembrie in cadrul salonului INDAGRA FOOD: cinci zile in care vom organiza Master Class pentru tinerele generatii de bucatari care invata meseria de bucatar si care vor invata noi preparate europene de la 3 Chefi  de origine Franceza, Italiana si Greaca.

12 – 15 noiembrie: deschiderea oficiala a targurilor ROMHOTEL si TARGUL DE TURISM AL ROMANIEI unde vom organiza un cocktail oficial sub denumirea „Gusturi si Destinatii”, iar Chefi de origini europene vor pregati delicatese alese. Frederic Jaunault – MOF Primeur 2011 si campion Culinar European in Carving va sustine un Master Class pentru Chefi locali. Tot in aceasta perioada va avea loc evenimetele Black Sea Food Summit si Cupa Romaniei de Sandwich.

Joi 19 noiembrie, va avea loc intrecerea Ospatarilor dis de dimineata iar spre seara vom celebra Serata Beaujolais Nouveau, cu o degustare de vinuri Beaujolais Nouveau, din colectia celebrului Chef Paul Bocuse, alaturi de delicatese precum foie gras şi brânzeturi franțuzești.

Parteneri ai festivalului : Loft. Carrefour, Whirlpool, Edenia Foods, Unilever Food Solutions, Gurmand Apetit, Bic, Evian, Albalact, Lotus, English Tea Shop, Vinurile Paul Bocuse, La Loraine, Acquerello, Rougie, Porphyras, Europcar, Romexpo, Tarom, Conti Grup, Gefco, Sonimpex Topoloveni  Pur,

Parteneri Media: Agerpres, Food Story, Retete – Bucataria de Azi,

„Sarbatoarea Gustului” isi propune educarea gustului consumatorilor, în randul copiilor şi al părintilor, liceenilor si tinerelor generatii de bucatari prin informarea si transparenta pedagogica asupra produselor, originile lor si modul de productie si trasabilitate, transmiterea cunostintelor si incurajarea unui comportament alimentar echilibrat, sanatos, durabil. Festivalul reuneste o serie de evenimente desfasurate in scoli, universitaţi, restaurante si hoteluri, hypermarketuri si targuri de alimentatie, hotelarie si turism: „La Grande Tablée” cina de gala si lansare, turneul „Lectiile Gustului” desfasurate în Hypermarketurile Carrefour si in scoli din toată tara, prezenta unui Chef in Academia de Studii Economice, Intersectie de Meserii adresate adolescentilor pentru orientare in cariera, Master class pentru tinerii bucatari si bucatari profesionisti, concursul „Cupa Romaniei de Sandwich – Cel mai bun Sandwich”-, celebrarea vinului Beaujolais Nouveau, evenimente desfasurate anual, de cinci ani de zile.

Moto-ul nostru : Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta !

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil