Comunicat de presa 02/16

Arash Derambarsh, initiatorul legii anti-risipa din Franta si Jacques Louis Henrio, Chef  si Meilleur Ouvrier de France, membru al Academiei Culinare Franceze sunt prezenti la Bucuresti in cadrul conferintei Black Sea Food, eveniment organizat de Sarbatoarea Gustului in co-parteneriat cu Romexpo si cu revista HoRes.

Tema conferintei priveste lupta contra risipei alimentare, implicatiile si responsabilitatile unei legi care va fi aplicabila in curand si in Romania, si totoadata propusa ca proiect de lege in parlamentul European, proiect al carui initiator este dl Arash Derambarsh.

In cadrul conferintei se va dezbate legea care este aplicata in Franta din luna martie a acestui  an si felul in care au fost mobilizati toti consumatorii, asociațiile, producătorii, procesatorii și distribuitorii de produse alimentare, precum  si modalitatea in care au fost aplicate acțiunile de combatere a risipei de alimente în următoarea ordine de prioritate:

– Prevenirea risipei de alimente

– Folosirea alimentelor nevândute, proprii pentru consumul uman, prin donare sau prelucare

– Utilizarea acestora ca hrana pentru animale

– Utilizarea compostului pentru agricultura sau pentru a produce energie, inclusiv biogaz.

Evenimentul va avea loc in cadrul târgului ROMHOTEL in data de 17 noiembrie 2016, intre orele 13.00 – 17.00, in Sala Sadoveanu, pavilion C4 – C5 la ROMEXPO.

Conferinta se va incheia cu cocktail-ul de degustare a vinului Beaujolais-Villages Nouveau 2016, selectat de Chef Paul Bocuse www.bocuse.com , ce va avea loc in standul Sarbatoarea Gustului de la targul ROMHOTEL, din incinta ROMEXPO, pe 17 noiembrie 2016, la ora 17.00.

Va rugam sa confirmati prezenta dvs. la adresa de e-mail:  black-sea[@]sarbătoarea-gustului.ro

Sa spunem stop risipei alimentare in Europa !

Sarbatoarea Gustului a initiat in cadrul pentru Romania strangerea de semnaturi in cadrul proiectului European alaturide Arash Derambarsh. Semnati daca va pasa si vreti o schimbare !

https://www.change.org/p/stop-risipei-alimentare-in-europa-stopfoodwaste-patrick-pierre-pettenuzzo

Articol realizat de Patrick Pettenuzzo (ziarist freelancer)

 

Co Parteneri : Romexpo si Revista HoRes
Parteneri : Macromex, Avigros Groupe, Paralela 45, Conti Grup, City Grill, Robot Coupe, Whirlpool, Napolact, Europcar, Up Romania, Bragard.
Parteneri institutionali : Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si Autoritatea Nationala pentru Turism, ASE București, Colegiul Economic Viilor, Colegiul Tehnic Dincu Golescu.
Asociatii partenere : WWF Romania, Chefs de la Republique de France, Asociatia InfoCons, Food Revolution Romania, Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor, GreenTourism Ecologic Association, Clubul EcoTur
Parteneri Media : Forever Young Magazine, Infoconsum, Revista Retete

https://www.facebook.com/SarbatoareaGustului

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil