Dictionar
Romana                    Franceza
Gradinar                  Jardinier

Cine sunt si cu ce se ocupa?

Meseria unui gradinar este aceea de a cultiva si de a îngriji tot felul de legume, ciuperci, flori, plante decorative si arbusti.


Care sunt îndatoririle postului?

Obligatiile includ: sa pregateasca manual terenul de cultivat prin sapare, greblare, însamântare etc. – sa fertilizeze – sa însamânteze si sa planteze rasaduri – sa planteze si sa întretina pomii fructiferi si arbustii decorativi – sa culeaga fructele – sa protejeze plantele contra daunatorilor si bolilor – sa planteze gazon pe terenurile de sport si sa-l întretina – sa tunda anumiti arbusti si tufe decorative – sa presteze activitati de manipulare si de livrare.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii?

Munca se desfasoara într-o serie larga de locatii, începând cu sere, terenuri agricole, gradini si parcuri si uneori în baze sportive. Munca implica timp petrecut foarte mult în aer liber, dar si lucrul în sere si în spatii închise.

Ce instrumente / echipamente folosesc?

Cel mai des folosite sunt uneltele de gradinarit, cum sunt cazmale, hârlete, lopeti, sape, roabe si prasitoare motorizate, cultivatore si alte utilaje, cum sunt tractoare, fierastraie electrice, pulverizatoare si aruncatoare de substante contra daunatorilor si mai presus de toate, propriile mâini.

De ce aveti nevoie pentru a reusi?

Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti atitudine pozitiva fata de terenul agricol si plante în general, sa aveti rabdare, conditie fizica buna, abilitate de a va organiza corespunzator activitatea proprie si putere de a lucra cu oamenii.

Sursa : ISE

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil