Chef-ul care a uimit lumea intreaga la Bocuse d’Or Europa 2016

Tamás Széll, in vârstă de 34 de ani este Cheful bucatar care a câștigat trofeul european Bocuse d’Or 2016, cel mai prestigios premiu din Europa.

Miercuri, la Budapesta, performante live in fata a sute de susținători entuziaști, Tamás Széll a depășit pe ceilalti 19 participanți grație talentului și creativității sale.

El a cucerit juriul concursului, care a fost format din Chefi bucatari legendari din toata lumea, prin prepararea unui picior de cerb tanar la gratar pe cărbune, cu condimente din Ungaria, ciuperci și grăsime afumata de porc rasa mangalita (tema fiind „primăvară de pădure maghiara”) și o Cega ușor sărată și cu langustine glasate cu semințe de usturoi sălbatic si unt brun (tema fiind „renaștere de primăvară maghiara).

După multe luni întregi de practică și repetiții care implică foarte mult abnegatia, suisuri și coborâșuri, o concentrare excesivă, urmată în cele din urmă de două zile de concurs foarte intense, 11 candidați europeni și-au câștigat acum calificarea in finala mondială care va avea loc la Lyon, Franța pe 24 si 25 ianuarie 2017. Un eveniment care promite să marcheze istoria concursului, nu ca numai că va dezvălui noile vedete ale gastronomiei la nivel mondial, dar va marca, de asemenea, a 30-a aniversare a acestui concurs unic, care a fost creat de Chef Paul Bocuse, liderul mondial al bucătăriei de lux

Podiumul concursului Bocuse d’Or Europa 2016

1. Ungaria – Tamás Szell – Bocuse d’Or Europe

hungary-dish

2. Norvegia – Christopher William Davidsen – Bocuse d’Argent Europe

norway-2

3. Suedia – Alexander Sjogren – Bocuse de Bronze Europe

sweden-3

4. Franţa – Laurent LEMAL

france-4

5. Islanda – Viktor Örn Andrésson

iceland-3

6. Finland – Eero VOTTONEN

finland-3

7. Olanda – Jan Smink

netherland-3

8. Elveţia – Filipe FONSECA PINHEIRO

switzerland-3

9. Belgia – Peter AESAERT

belgium-3

10. Danemarca – Morten FALK

denmark-3

11.Estonia – Dmitri rOOz

estonia-3

Redactie Sarbatoarea Gustului – Official Media la Bocuse D’Or www.bocusedor.com
www.facebook.com/SarbatoareaGustului & www.sarbatoarea-gustului.ro

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil