Ingrediente
1 kg bibilica de ferma de 1,6 kg
1 l de bere rosie sau bruna
24 prune uscate fara samburi
16 biscuiti spéculoos
15 g unt
10 cl smantana
1 ceapa mare
1 cubulet de supa de pasare sau o lingura de pudra de concentrat de pasare
1 legatura de ierburi aromate (patrunjel, cimbru, dafin)
20 cl smantana groasa

Modalitate de preparare
Se faramiteaza cubul de supa de pasare
Se curata si se marunteste fin ceapa. Se incalzeste in unt pana se rumeneste apoi se pune deoparte
Se sareaza si pipereaza interiorul si exteriorul bibilicii. Pentru o coacere mai rapida putem gati bibilica transata in bucati. Se rumeneste pe toate partile, la foc mediu. Se adauga ceapa preparata si prunele uscate. Se pudreaza cu concentratul de pasare. Se adauga legatura de ierburi aromate si se acopera cu bere.
Se lasa acoperita sa fiarba la foc mic timp de o ora, timp in care se rup in bucati biscuitii spéculoos.
Dupa ce bibilica s-a copt se pune la pastrat la cald. Se scoate legatura aromata si se adauga biscuitii la sos
Se amesteca usor pt a topi biscuitii, apoi se incorporeaza smantana. Se sareaza dupa gust si se pipereaza puternic. Se adauga sosul, se reaseaza bibilica in cratita si se lasa acoperita 5 min la foc foarte mic.
Ca garnitura pt bibilica de ferma de Auvergne cu prune uscate si sos Spéculoos am preparat 3 dovlecei sote cu usturoi si patrunjel.

Se spala dovleceii si se taie in cubulete de aceeasi dimensiune.
Intr-o cratita se pune o nuca de unt si putin ulei si se coc dovleceii la foc mediu, amestecand constant.
Se toaca o legatura de patrunjel, se desface un catel de usturoi si se marunteste.
In momentul in care dovleceii sunt gata se adauga patrunjelul si usturoiul si se amesteca bine pe foc timp de 2,3 minute

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil