Fecioara, ultimul semn de vară, anunţă deja restricţiile toamnei. Recoltele sunt bogate, dar zilele se scurtează şi temperaturile încep să scadă. Fecioara este prevăzătoare, tipicară, destul de reţinută dar şi logica, allegandu-si in mod intelligent preparatele si imbinand placutul cu utilul. Pentru o Fecioară, gastronomia este o treabă serioasă şi controlată. Nativii acestei zodii nu sunt nici mari mâncăcioşi, nici mari băutori de alcool.

Cum se comportă Fecioara la masă
Fecioara, asemenea Racului, privilegiază tradiţia şi casa. La ea acasă, interiorul este foar-te bine pus la punct, iar bucătăria este foarte simplă si eleganta. Nativul în Fecioară ia masa aproape la aceleaşi ore si ii place mai mult sa iasa in oras decat sa fie gazda. Iar dacă se întâmplă să fi e gazdă, Fecioara se descurcă foarte bine şi-şi primeşte invitaţii într-un mod inedit si surprinzator. Masa este foarte bine aranjată, iar cuţitele şi furculiţele sunt la locul lor. Dacă este invitat la masă, nativul în Fecioară este vesel şi poate face chiar câteva excese de gurmandism, având în vedere că nu el a ales meniul. Daca iese in oras, Fecioara va alege întotdeauna un restaurant convivial si elegant, unde va putea alege un menu pe care îl va cerceta cu minuţioziate, lăsân-du-se aşteptată de ceilalţi parteneri de la masă. Preparatele alese de ea sunt bune, clasice, cu o nota de originalitate. Nativul în Fecioară va alege de multe ori si un meniu vegetarian sau preparate dietetice, însă nu o face din snobism, ci pur şi simplu pentru că este preocupat de sănătatea sa.

Fecioara şi sănătatea
Fecioara are sistemul digestiv destul de sensibil, Nativii acestei zodii sunt uneori sensibili la microbi. Ar fi bine ca aceştia să evite din cand in cand carnea grasă, grăsimile animale, mezelurile, peştele gras, conservele, unele sosuri, prăjiturile grele, dulceţurile şi băuturile gazoase.

Ce trebuie să consume
Cel mai bine pentru echilibrul alimentar al nativului din Fecioară este ca acesta să-şi compună meniul din carne la grătar, peşte slab, diverse legume fi erte (morcovi, cartofi etc), cereale, fructe coapte (smochine, afine, mere), mirodenii (dafin, rozmarin, pătrunjel) şi, mai ales, usturoi şi ceapă, pâine integrală sau cu seminţe şi zahăr brun.

Cum petrece nativul din Fecioară
Nativilor din această zodie le este indicat să organizeze petreceri în ziua de miercuri şi să evite ziua de joi.
Invitaţii perfecţi ai nativului din Fecioară sunt reprezentanţii zodiilor: Taur şi Capricorn.
Când vine vorba de decorarea mesei, acesta alege culori precum maro deschis sau gri-albastru, tacâmuri neutre şi mate. Decorul său va fi foarte ordonat, clasic şi cuminte.
Meniul preferat al nativului din Fecioară

Aperitiv: suc de roşii sau cidru
Antreu: o cremă de legume
Felul principal: peşte la grătar servit alături de cartofi natur
Salata: morcovi sau ţelină
Desert: o prăjitură cu ciocolată şi cu nuci (sau migdale)
Fructe: prune
Vin: un vin alb sec
Cafea: o cafea decofeinizată

Fecioare celebre
Regina Elisabeta, Lev Tolstoi, Michael Jackson, Sean Connery, Maica Teresa, Gloria Estefan, Richard Gere, Mihail Kogalniceanu, George Cosbuc, Goethe, Sophia Loren, Daniel Dobre.

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil