Romania se pregătește de cea de-a 3-a ediție Săptămâna Gustului. Timp de o săptămâna, te invitam sa descoperi combinații unice de ingrediente, gusturi noi si gusturi vechi, precum si câțiva dintre cei mai buni chefi din Europa.

Săptămâna Gustului, la a 3-a ediție, se va lansa pe data de 17 octombrie prin evenimentul „Gusturi si Destinații”, eveniment aflat sub înaltul patronaj al Ambasadei Franței. O seara de gala ce ne va purta intro călătorie pe tărâmurile bătrânului continent, unde invitații se vor delecta cu preparate din mai multe bucătarii europene si cu o degustare de brânzeturi DOC Franceze in fruntea cărora  este „Roquefort Papillon”.

Chefi VIP invitați : Cedric Chabaudie, Fréderic Janault, Bertil Lohmander.

Sub deviza „Bun pentru gust, pentru sănătate şi pentru planetă” realizam activităţi şi evenimente dedicate unui public numeros, de diferite categorii sociale si de vârsta.

Daca în 2012, peste 200 de „lecții de gust” au fost însușite de către elevii claselor primare, in ediția din acest an, in jur de 10.000 de elevi din școlile primare se vor întâlni cu profesorii gustului în București, Pitești, Ploiești, Oradea, Brașov, Cluj, Iași, Constanta, Timișoara, Craiova, Sibiu, Arad, Suceava, începând cu 18 octombrie 2013 si continuând pana pe 11 Aprilie 2014. Profesorii Gustului sunt Bucătarii Săptămâna Gustului si Bucătari foști concurenți ale primelor doua sezoane MasterChef Romania. (Petru Buiuca, Vlad Mureșan, Alex Hora, Bogdan Roman, Alex Petricean, Mihai Toader, Mimi Nicolae.

In data de 18 Octombrie vom da startul Lecțiilor Gustului la Scoala Centrală, unde Chefs VIP invitați din Franța împreună cu Petru Buiuca, câștigătorul primei ediții Master Chef din Romania, se vor întâlni cu elevii claselor a 3-a pentru a îi învață cum sa mănânce echilibrat si sănătos tinând cont si de plăcerile gustului.

15 restaurante, între 21 și 27 octombrie, vor permite publicului sa descopere o varietate de bucătării la un preț atractiv.

Pe data de 22 octombrie la „Fundația Principesa Margareta” va avea loc un Atelier de Gust deschis atât tinerilor, cat si vârstnicilor.

Totodată, studenții de la Academia de Științe Economice din București, pe data de 23 octombrie vor avea o întâlnire plina de delicii pentru a-si potoli capriciile în cadrul evenimentului „Chef in Campus” sub deviza  „gustos si sănătos cu buget de student”.

Pe 24 Octombrie un eveniment pilot intitulat „Intersecție de Meserii” va avea loc la Scoala Centrală, unde liceenii vor lua la cunoștință despre paleta de meserii ale Gustului.

PARTENERI pentru Educație la Săptămâna Gustului.

CARREFOUR
BONDUELLE

WHIRLPOOL

DANONE

LOHMANDERS

ROQUEFORT PAPILLON

APA NOVA BUCURESTI – VEOLIA

NESTLÉ PROFESSIONAL

AIRFRANCE

FOOD STORY

LA LORAINE

EVIAN

MOUTON CADET

EDA – EURO DISTRIBUTION ASSOCIATES

NOVOTEL

BELGICA CHOCOLAT

LES SAVEURS D’YVELINE

EVENT STUFF CENTRAL EUROPE

Închiriem logistica de calitate pentru orice tip de eveniment. Cu noi, organizatorii au confortul de a scapa de problemele legate de logistica evenimentului. Furnizam servicii integrate (consultanta, montaj/demontaj, transport) cu resursele proprii (echipamente, echipa cu experiența si flota de vehiculele). Spațiul de eveniment (exterior sau interior) este amenajat la timp cu echipamente profesionale, moderne, care oferă un aspect elegant evenimentului si deplina siguranța a participanților.       www.eventstuff.ro

GEFCO

MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE

Gustul se educă pe întreg parcursul vieții !Pentru o viață echilibrată și sănătoasă, cheia se află în copilărie, și anume, în educația gustului.

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil