Armenia – Savoir-vivre și obiceiuri

În timpul iernii, Armenia este cu 3 ore înaintea Europei de Vest continentale. Când este ora 12 la Paris, este ora 15 în Erevan. În timpul verii, este cu 2 ore înainte.
Electricitate : 220 V, 50 Hz AC, ca în Europa de Vest. Prizele sunt compatibile.

– În afară de bănci, care de obicei sunt deschise de luni până vineri între orele 9:30 și 17:30, același concept de program nu are nici un sens în Caucaz.
– Majoritatea magazinelor, magazinelor de produse alimentare și a standurilor sunt deschise de dimineață (în jurul orei 9:00) până la căderea noaptii sau chiar mai târziu pentru unii (mai ales vara). Acesta este și cazul restaurantelor.
– Duminica, totuși, totul este inchis: timpul perfect pentru a umbla în Erevan fără blocaje! Cele mai multe muzee sunt închise în zilele de luni; se deschid între orele 10:00 și 11:00 dimineața.

Limbi
Limba oficială a țării este armeană, vorbită de întreaga populație, inclusiv de minorități. Faptul că are propriul alfabet (36 de litere) o face mai degrabă hermetică pentru călători, dar este utilă și binevenită, ca întotdeauna, să învețe câteva cuvinte.
În caz contrar, vorbitorii ruși pot comunica în limba rusă cu aproape toți.
În ceea ce privește engleza și franceza, nu vă așteptați la minuni, chiar dacă unii tineri o fac (încă foarte timid).

armenia

Telefon și Internet
Telefon
– Din străinătate spre Armenia: 00 (pentru internațional) + 374 (indicativ pentru Armenia) + cod local (10 pentru Erevan) + număr corespondent de 6 cifre.
– De la Armenia la restul lumii: 00 + cod de țară (Franța: 33, Belgia: 32, Elveția 41, Canada: 1) + numărul corespondentului fără inițial 0.
În Erevan, magazinele de specialitate oferă comunicații internaționale de internet ieftine. De asemenea, puteți apela la oficiul poștal pentru o mică taxă.
Numere de urgență
Faceți 01 pentru a avea pompierii, 02 pentru poliție și 03 pentru urgențele medicale. Dar nu vă așteptați pe nimeni de la celălalt capăt al liniei să vorbească franceză, sau chiar engleza!
Internet
În ceea ce privește accesul la internet, veți găsi numeroase cybercafe din Yerevan.

Religii și credințe
Aproape toți armenii sunt atașați de Biserica Apostolică Armeană, o Biserică ortodoxă orientală și autocefală. Cele mai apropiate rude ale sale sunt egiptenii, sirienii (Patriarhia Antiohiei), etiopienii și eritreenii de Ge’ez rit, să nu mai vorbim de Malankara și Malabar indian Kerala …

armenie

Bucătăria
Bucătăria armeană are o identitate ptuernica – o identitate care se bazează pe bogăția produselor sezoniere. Ah! Aceste ierburi proaspete plasate pe fiecare masă (arpagic, pătrunjel, mărar, menta …), aceste nuci și rodii , brânza proaspătă care se poate tartina pe Lavaș (pâine nedospită) …

Aperitivele
Aperitivele, la fel ca în Orientul Mijlociu, poate alimenta o intreaga familie pentru mai multe zile … Reteta este simpla: comandati mai multe feluri de mâncare, mari și mici, sunt stivuite toate pe masă.
Marele clasic: dolmase, frunze de varză sau viță de vie umplute – prima, mai degrabă cu linte și fasole, a doua cu orez și carne. În timpul verii, salate sunt pe toate mesele: a „grecesc“ clasic cu rosii, ceapa, castraveți și, probabil, brânză;  măsline amestecate cu brânză și mere; bulgur, ceapă și roșii; linte, matsun (iaurt) și morcovi cu usturoi. Kufta cu linte roșie sfărâmate cu bulgur și condimente. Fasole roșie cu nuci. Tabula locală, mai roșie decât verde, se numește eetch. Vinetele prăjite, umplute cu nuci și brânză de capră.

Carnea
Khoravatele (grătarul) sunt inevitabile.
Există o mulțime de varietati culinare din carne de porc și de miel, de carne de vită. Mielul este, de asemenea, preparatcu pătrunjel tocat, nuci, ceapa si condimente (Kharberd Kufta) într-un bulion cu roșii și cartofi (khashlama) sau ravioli (Manti).
O dorință pentru carnea de vită? Încercați kechkegs, foarte frecvent, servit cu grâu sau sabzi Kufta, chiftele din făină de năut, sau carnea de vițel cu prune într-un sos de vin.
Puiul chakhokhbili se gătește cu roșii și ceapă, tavukul shish este marinat și tras la grătar, harrissa servită în tocană cu cereale și unt topit.

Peștele
Vom găsi mai mult păstrăv, la grătar, lamaie, rodii sau ciuperci. Sturionul este obișnuit, la fel ca în toată Europa de Est, dar nu-i place pe toată lumea.

Deserturile
Pentru desert, produse de patiserie orientale cu miere sunt într-un loc proeminent, cum ar fi baclava și khadayef (păr de înger). Încercați din nou: anushaburul cremos, un amestec de grâu, nuci și fructe uscate, sau gata, o patiserie dulce cu unt, nuci și condimente. Prăjiturile de orez și găluștele de grâu cu nuci, miere și scorțișoară ti se par o fantezie.

Băuturi
Adevărata cafea Armienski este bună, puternică, dulce și puțin dulce la un moment dat. Este servit la ibric ; lăsați sa se aseze restul de zat înainte să beți.

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil