Pe 14 Noiembrie in cadrul Sarbatorii Gustului de la Romhotel – Expozitie internațională de echipamente, mobilier si dotări pentru Hoteluri si Restaurante – Romexpo, s-au desfășurat 2 ateliere de formare profesionala :

Chef Samuel Le Torriellec de la restaurant L’Atelier si Patrick Pierre Pettenuzzo de la Sarbatoarea Gustului, i-au invatat pe elevii de la Liceul Teoretic Viilor cum să realizeze o terină de Foie Gras de rață Rougie și cum să facă un Foie Gras cald la tigaie. Un deliciu de atelier cu formare profesionala si degustare.

Sebastian Soltan de la Macromex – La Lorraine, prin atelierul despre panificație si coacere pâine, le-a dezvăluit tinerilor elevi câteva din tainele meseriei de brutar.

Intr-o lume in care totul se uniformizează si intra in trendul globalizării, trebuie sa ținem cont ca anumite meserii nu pot fi făcute fără metoda, rigoare si pasiune, iar meseriile cu meșteșug si anume cele legate de gastronomie, patiserie, cofetărie, panificație, si alte meserii atât din agricultura cat si din industria turismului, trebuie sa se bucure de privilegiul învățării pe o perioada de timp suficient de lungă încât sa asigure un proces adecvat de învățare, asimilare si perfecționare a metodelor de lucru.

Din acest motiv Sărbătoarea Gustului găsește necesar sa vina in sprijinul tinerilor liceeni cu ateliere de formare profesionala prin facilitarea întâlnirii cu profesioniști si Chefi de prestigiu care sa îi învețe lucruri noi pentru a le îmbogăți bagajul profesional pentru a fi buni profesioniști când vor intra in câmpul muncii.

Mai multe fotografii cu atelierul de formare profesionala „foie gras Rougie” gasiti pe  pagina de Facebook SarbatoareaGustului

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil