Algeriene – Se găteşte sote. Se stropeşte cu vin alb. Se adaugă roşii zdrobite şi puţin usturoi.

Arlessienne – Se găteşte sote în ulei. Se stropeşte cu vin alb şi puţin usturoi. Garnitură din lamele de vinete şi rondele de ceapă prăjite în ulei. Buchet de roşii zdrobite.

Armagnac – Preparat sote fără să se coloreze, cu lamele de trufe crude. Se stropeşte  cu şampanie fină, sos concentrat de raci şi suc de lămîie. Se bate cu unt.

Escurial – Preparat sote. Se fierbe în vin alb cu bucăţele de jambon şi trufe înăbuşite, sote de ciuperci, măsline fără sîmburi. Se aşază pe platou şi se înconjoară cu orez natur. Mici ouă fierte împrejurul bordurii.

Forestiere –  Preparat în aburi pentru cîteva minute. Înainte de fierbere se adaugă hasme tocate şi felii de ciuperci. Se stropeşte cu vin alb şi fond de viţel. Se garniseşte cu bucăţi de mere şi slănină prăjite pe grătar.

Leopold – Se face sote fără să se coloreze. Se fierbe cu hasme tocate. vin alb şi smîntînă. Garnitură de andive coapte.

Marengo –  Se face sote în ulei. Se fierbe cu vin alb, roşii zdrobite, suc de roşii, puţin usturoi. Se adaugă pălărioare de ciuperci şi lamele de trufe. Se stropeşte. Garnisit cu crutoane, raci, ouă prăjite, pătrunjel tocat.

Nouveau siecle – Se prepară sote. Se fierbe cu vin alb şi castraveţi înăbuşiţi în unt, cepe mici, roşii zdrobite, vinete fripte şi hribi. Se amestecă torul şi se serveşte în cratiţă.

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil