Calatorii lungi și gurmande – Trenuri de Lux

Calatorii lungi și gurmande „Bucătărie de înaltă calitate”

Articol realizat de Patrick Pettenuzzo (ziarist freelancer)

Mulți dintre noi visăm la călătorii lungi, unde ne ocupăm timpul admirănd peisajele în timp ce bem ceaiul de la 17:00. Desigur, această imagine fantasmată a lui Epinal ne trimite inevitabil înapoi la literatura lui Agatha Christie și la călătoriile ei în Orient Express. Astăzi, este posibil să descoperiți peisaje de vis și destinații de prestigiu … Fie că traversează Europa, Canada, India sau Africa de Sud, aceste trenuri de lux oferă călătorii și experiență incomparabilă, evadare rivală, lux și confort.

Cele mai luxoase 12 călătorii cu trenul din lume pentru o experiență unică!

7 Stars Japonia

1. Cele sapte stele din Japonia

Venice Simplon – Orient-Express în Europa

2. Venice Simplon - Orient-Express în Europa

The Scotsman Belmond Royal din Scoția

3. The Scotsman Belmond Royal din Scoția

Calea Rovos din Africa de Sud

4. Calea Rovos din Africa de Sud

Exploratorul Belmond Andin din Peru

5. Exploratorul Belmond Andin din Peru

Maharajas Express în India

6. Maharajas Express în India;

Trenul prezidențial din Portugalia

7. Trenul prezidențial din Portugalia

Ghanul care traversează Australia

8. Ghanul care traversează Australia

Canadianul, după cum sugerează și numele său, traversează Canada

9. Royal Canadian Train

Transcantabrico Gran Lujo din Spania

10. Transcantabrico Gran Lujo din Spania

Golden Eagle Trans-Siberian Express în Rusia

11. Golden Eagle Trans-Siberian Express în Rusia

Eastern & Oriental Express în Asia

12. Eastern & Oriental Express în Asia

 

Așadar, într-un moment în care timpul este un lux, tratați-vă la o mică doză de glamour din trecut și lăsați-vă seduși de acest mijloc de transport terestru! Fie că explorăm Anzii sau o insulă japoneză, călătoria cu trenul ne reamintește constant că traversarea unei țări este mult mai interesantă de la sol!

Vă rugăm să rețineți că, pe Le Seven Stars, doar 28 de pasageri pot ocupa un loc în tren, iar cererea este atât de mare încât concurenții trebuie să se înregistreze la o loterie!

Cu scotianul Belmond Royal, puteți explora lacuri, castele și țara scoțiană … luxul este spa-ul său! Rovos Rail, Africa de Sud

O mică bucată din Africa de Sud o puteți explora cu Rovos Rail de pe balcoanele deschise ale mașinii de explorare, priveliștea este extraordinară …

Acești 22 500 km, Incasii obișnuiau să-i realizeze pe jos sau pe spatele unei lame, astăzi este posibil să parcurgeți acelați traseu, dar la bordul luxosului explorator Andmond Belmond!

La bordul Maharajas Express, fiecare mașină are un majordom specific și la fiecare oprire, ni se oferă ghirlande de flori proaspete în timpul unei mici ceremonii de primire …

Bucătarii cu stele Michelin de la The Presidential Train, Portugalia, oferă zilnic ore de delicii gastronomice, însoțite de vinuri regionale. Și în timp ce aștepți masa, te poți relaxa în cabina ta privată urmărind peisajul auriu al văii …

Dacă sunteți cu adevărat lacom The Ghan, Australia, Rezervați în platină: fiecare masă constă din 5 cursuri!

În Expressul Trans-Siberian, de la Moscova și în toată Rusia până la Vladivostok, călătoria de 15 zile este disponibilă de la aproximativ 500 de euro de persoană …

La bordul Eastern & Oriental Express, un tren de lux care transportă pasageri între Singapore, Malaezia și Thailanda, lansat în septembrie 1993, decorul interior este o armonie dintre mătase, broderie malaeziană și lemn de cireș …

Bucătărie excepțională, în principal locală.

Gătitul într-un tren reprezintă provocări evidente, cum ar fi spațiul limitat, disponibilitatea apei și gestionarea energiei electrice. Cu toate acestea, cu o planificare atentă și creativă, acești bucătari extraordinari produc mâncăruri memorabile și delicate toată ziua.

India: Toate gustările servite în tren sunt preparate cu ingrediente proaspete, fie ele salate sau preparate gastronomice

Tacâmurile luxoase sunt placate cu aur și argint și fiecare piesă a fost lucrată cu gust cu litera „M” înfășurată artistic într-un stil caligrafic. Prezentarea culinară la bord este pur și simplu impecabilă.

Toate preparatele Maharajas Express sunt preparate cu condimente organice, iar condimentele le oferă și o aromă mai autentică.

Trenul servește, de asemenea, o varietate minunată de bucătărie indiană și internațională, care poate fi personalizată în funcție de cererea clienților. In meniu sunt cele mai bune preparate chinezești, continentale, italiene și multe altele. Și nu uitați de cele mai bune preparate din bucătăria indiană din regiunile – Kashmiri, Punjabi, Awadhi, Rajasthani, India de Sud etc.

La bordul Scoțianului Regal, care trece prin zone si văi bogate de unde vine carne de vită Aberdeen Angus, bogăția de fructe de mare și de somon sălbatic din râuri, masa la bord este o experiență incredibil de gustoasă cu mâncăruri preparate din ingrediente locael. Pranzul poate fi un bol cu ​​midii aburite luate într-un port romantic sau somon afumat servit în tren. La căderea nopții, mâncăruri senzaționale, cum ar fi o salată calda de porumbei cu vinaigrette de coacăze negre, un halibut prăjit picant și mousse somptuos de mere, precum și o selecție mare de lichioruri și whisky din malț.

Bucătarul francez Martineau, care oficiază la Eastern & Oriental Express, înlocuiește coastele tipice de porc cu obrajii de vită, care emană o aromă bogată și grăsimi marmorate care le fac ideale pentru gătirea lentă. Ca și acompaniament: ciuperci bao și caise sotate, mousse de cartofi cremos oferă un plus de plăcere.

Chef Christian Bodiguel nu are nici stea Michelin, nu este nici vedeta, dar are un tren! ceea ce îl face unic în lumea gastronomiei. Într-adevăr, timp de mai bine de treizeci de ani, el a condus bucătăriile legendarei Venice Simplon-Orient-Express. O provocare zilnică, care începe în fiecare dimineață cu încărcarea, într-o oră a 2 tone de mâncare! „Gătitul într-un tren nu tolerează nici o întârziere și nici vreun act de uitare”, spune bucătarul. Între înlănțuirea vagoanelor și natura înghesuită a celor trei bucătării de 12 m2, Christian s-a adaptat: brigada de doisprezece persoane care își țin brațele și picioarele ușor încordate pregătite în orice moment pentru a bloca poziția si echilibrul în caz de frânare, servind farfuriile pe prosoape, astfel încât acestea să nu alunece. Gatitul prajit este interzis, deoarece este prea periculos. „Am încălcat regula pentru fiul lui John Travolta, care dorea cartofi prăjiți!”, admite bucătarul, care nu și-ar lăsa bucătăria pe roți pentru nimic în lume.

Sunteți întotdeauna servit în funcție de dorințele dvs. în timpul călătoriei dvs. în acest tren mitic. Din acest motiv, trenul Orient Express l-a chemat pe 2016 pe bucătarul francez Yannick Alléno să conecteze mâncărurile mitice ale vremii cu specialitatea culinară franceză.

Articol realizat de Patrick Pettenuzzo (ziarist freelancer)