Italia a castigat cea de a 14-a editie a Cupei Mondiale de Patiserie. 21 de echipe de pe intreg mapamondul s-au intrecut in fata unui public entuziast in numar de 2700, care a creat o atmosfera extraordinara.

Echipa condusa de Emmanuele Forcone a fost premiata dupa 10 ore de competitie

Chef Patisieri, maestrii ciocolatieri si specialisti in sculptura in gheata au dat dovada de îndrăzneală, creativitate și inovare.

Este a 7-a oara cand Italia castiga podiumul. Medaliile castigate sunt : 2 medalii de Aur (1997 si 2015) ; 2 medalii de Argint (2009 si 2011) ; 3 medalii de Bronz (2001, 2007 si 2013).

Rezultate

27 Ianuarie 2015

Cupa Mondiala de Patiserie 2015

25-26 Ianuaarie 2015 – Eurexpo – Lyon (France) – www.sirha.com

Medalia de AUR – ITALY

Echipa Italiei formata din Emmanuele Forcone, Francesco Boccia si Fabrizio Donatone a castigat Medalia de Aur, Trofeul de Aur si 21 000 de Euro.

Medalia de ARGINT – JAPONIA

Echipa Japoniei formata din Kazuhiro Nakayama, Junji Tokunaga si Shinichi Sugita a castigat Medalia de Argint, Trofeul de Argint si 12 000 de Euro.

Medalia de BRONZ – USA

Echipa USA compusa din John Kraus, Joshua Johnson si Scott Green a castigat Medalia de Bronz, Trofeul de Bronz si 6 000 de Euro.

PremiulVase de Sevres” – oferit de Presedintele Republicii Franceze a fost oferit echipei care a obtinut cel mai bun punctaj pentru bufetul de prezentare. Castigatoare fiind Italia.

Concurs

Editia 2015 a Cupei Mondiale de Patiserie a fost absolut uimitoare în modernitatea ei
și in virtuozitate! Regulile concursului au fost mai dure în acest an și au oferit un spectacol mult mai interesant. Într-adevăr, Comitetul Internațional de Organizare a introdus o nouă provocare pentru concurenti. Fata de piesa artistică formată din zahăr – compusa din cel puțin 50% zahăr –  in plus, pentru prima dată, concurenții au trebuit sa integreze creatia lor intr-un intreg bloc sculptat din ciocolata Valrhona. Acest lucru a dus la realizarea unor excepționale dulci capodopere gastronomice !

De asemenea concurentii au trebuit sa lucreze cu 2 blocuri de gheata de dimensiuni identitice in scopul de a prezenta o creatie sculptata in gheata.

Aceste tehnice si estetice provocari au venit din partea presedintilor juriului format din Iginio Massari (Antrenor al echipei Italiei, castigator al editiei din 1997) si Quentin Bailly (castigator al editiei 2013).

Premii Speciale

• Premiul Special pentru “Sculptura In Gheata” a fost castigat de Filipine care se afla la prima sa participare in concurs

• Premiul Special pentru “Ciocolata” a fost castigat de Malaezia

• Premiul Special pentru “Zahar” a fost castigat de Danemarca.

• Premiul Special pentru “Sprit de Echipa” a fost castigat de Guatemala pentru solidartiate si munca in echipa. Acest premiu acordat a fost unul emotional deoarece in echipa a fost present si un membru cu mobilitate limitata.

• Premiul Special pentru “Cea mai buna Campanie de Promovare” a fost castigata de Elvetia.

• Premiul Special pentru “Cel mai Inovativa Echipa” a fost castigat de Italia pentru sculptura in gheata.

• Premiul Special pentru “Cel mai Bun Poster” a fost castigat de Maroc

• Premiul Presei a fost castigat de Japonia pentru creatia sa din Ciocolata.

Ne vedem pe 22 si 23 Ianuarie 2017 la Cupa Mondiala de Patiserie pe perioada salonului.

SIRHA.

www.cmpatisserie.com & www.sirha.com

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil