Buna seara si bine ați venit ! S-a dat startul seratei Beaujolais Nouveau – sărbătoarea vinului nou, joi 20 Noiembrie 2014 in cadrul Sărbătorii Gustului la L’Atelier Restaurant – Hotel Epoque 
Vinul servit spre degustare a fost unul de exceptie sub semnatura celebrului Chef Paul Bocuse.

Marele bucătar francez, Paul Bocuse a pus în aplicare o bucătărie rafinată, delicioasa, dar mai presus de toate, extraordinara si copioasa si este fidel vinurilor Beaujolais pe care le întâlnim si in restaurantul său „L’auberge du Pont de Collonges” de 3 stele Michelin, pe care le deține din 1965 fără să piardă niciuna de atunci. El deține și o selecție de vinuri din Beaujolais cu propria semnătură.

Alaturi de vin au fost servite delicatese din meniul L’Atelier Restaurant condus de Samuel Le Torriellec, foie gras Rougie, branzeturi frantuzesti Président & Roquefort Papillon si deserturi din meniul restaurantului.

In cadrul seratei s-au extras 7 premii din tombola constând in vin Beaujolais Nouveau „Paul Bocuse” si un pachet de brânza roquefort Papillon.

Printre invitații seratei au fost și Câștigătorii edițiilor Master Chef Jesica Zamfir și Aida și Aida Parascan

Sărbătoarea Beaujolais Nouveau a fost organizata pentru prima data in Franța, in anul 1951. Evenimentul este unul tradițional in toata Europa, in America de Nord si Asia si se organizează in fiecare an, in cea de-a treia joie a lunii noiembrie, spre miezul nopții, când este lansata noua recolta Beaujolais.

In Romania s-a sărbătorit pentru prima data Beaujolais Nouveau in 2010 fiind deschisa publicului roman.

Despre vinul Beaujolais Nouveau

Beaujolais-Nouveau de un vișiniu intens este un vin tânăr și complex cu arome de fructe negre (mure, coacăze, cireșe negre), ușor condimentat. Degustând, descoperim un buchet bogat, plin de căldură și de suplețe, bine structurat și viguros ! Din 2013 Sărbătoarea Beaujolais Nouveau poartă semănătura Chef Paul Bocuse.

Despre regiunea Beaujolais.

Regiunea viticola Beaujolais este situată in Franța, in departamentul Rhone, întinzându-se pe 55 km lungime și între 12 si 15 km lățime. Limitele sunt fixate de Munții Beaujolais cu înălțime maximă de 1012 metri si Munții Saint-Rigaud. Numele Beaujolais provine de la Nobilii de Beaujeu. Beaujolais este un teritoriu încărcat de istorie și cu tradiții culinare bogate.

Face parte din soiul Gamay este un soi de strugure negru din familia vitis vinifera. Numele complet al acestuia este Gamay Noir a Jus Blanc. Cea mai mare suprafață viticolă plantată cu această varietate se află în regiunea Beaujolais din Franța.

 Mai multe Fotografii gasiti pe pagina noastra de Facebook.com/SarbatoareaGustului

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil