Cumpărați in cantități moderate si planificați-va în mod echilibrat si eficient mesele! 1/12

Ce înseamnă asta?

Planificarea meselor facilitează economisirea banilor, economisirea timpului și mâncatul sănătos. Cu un plan de masă bine gândit, veți putea cumpăra exact ceea ce aveți nevoie și va trebui să aruncați mai puțină mâncare. Acest lucru se datorează faptului că vei ști exact ce vei face cu fiecare ingredient, în loc să cumperi mâncare și apoi să decizi ce să faci cu ea.

În practică

Personal, îmi place să-mi fac cumpărăturile în fiecare sâmbătă dimineață. Acest lucru îmi permite să-mi încep săptămâna cu frigiderul plin, știind că voi avea tot ce am nevoie.
De asemenea, îmi permite să-mi fac timp sâmbătă după-amiaza să gătesc și să-mi pregătesc meniul pentru prima jumătate de săptămâna.
În timp ce dacă îmi fac cumpărăturile în timpul săptămânii, îmi este imposibil să-mi iau acel timp sa mai gătesc pentru încă jumătate de săptămâna.
Așa că gândiți-vă la cel mai bun moment din săptămână pentru a găti dinou si eventual a completa niște cumpărături, permițându-vă să vă urmați planul de masă mai ușor.
Personal, ziua de miercuri mi se mare cea mai buna!

Obiective

–  sa am un aport echilibrat de legume si fructe
– sa consum diversificat din toate tipurile de alimente (cărnuri, lactate, cereale, fructe si legume)
– sa fiu atent la consumul moderat de zahăr și grăsimi

Astfel ținând cont de aceste obiective:
– îmi mențin greutatea corporala
– îmi mențin starea de sănătate

Concluzie

Cum apa este o resursa epuizabila, pentru binele planetei, fiți conștienți si alegeți sa acționați sustenabil astfel:

Sfat util 

Anti-risipa, toata apa vine de acolo sus!
Cinci ape pe care le poți folosi acasă în loc să le arunci.

Apa rezultata după gătirea orezului:
– o poți folosi pentru a face o masca pentru păr, iti face parul să strălucească.
– când este băută, are proprietăți anti-diaree.
– băută, este remineralizantă și este de asemenea o sursă de nutrienți.

Apa rezultata după gătirea cartofilor:
– o poți folosi pentru a-ți hidrata pielea.
– o poți folosi pentru a reda strălucirea argintăriilor tale.
– o poți folosi pentru a scăpa de buruieni.

Apa rezultata după gătirea ouălor:
– O poți folosi ca băutură energizantă pe care o bei atunci când te simți obosit.
– o poți folosi ca un îngrășământ natural foarte eficient pentru a îmbogăți solul.

Apa rezultata după gătirea pastelor:
Apa de gătit pastele are o funcție de îndepărtare a petelor și de curățare.
– o poți folosi ca produs de uz casnic pentru a îndepărta petele de pe suprafețe.
– o poți folosi ca un erbicid natural pentru a scăpa de buruieni.

Apa rezultata după gătirea legumelor:
– o poți utiliza pentru a face bulion sau supe.
– o poți utiliza ca un îngrășământ natural eficient pentru grădina ta.
– o poți folosi și pentru ameliorarea tulburărilor digestive.
Se aplică tuturor legumelor: spanac, broccoli, praz, varză, sfeclă, fasole verde, anghinare, sparanghel, ciuperci, morcovi, smog, andive și napi.

EVIDENT: Ai nevoie de produse sănătoase, din agricultura ecologică, pentru a evita să ai un bulion de reziduuri de pesticide.

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil