pentru 4 persoane
Preparare: 10 minute; Fierbere: 15 minute.
Ingrediente:
600g de cireşe tari, bine coapte
50g unt
1 lingură de făină
7,5dl apă călduţă
2 dl de vin roşu
2 dl de kirsch (lichior de cireşe)
2 linguri de zahăr tos
4 bucăţi de miez de pâine
Se spală cireşile şi se curăţă de sâmburi.
Topim într-o caserolă 25 g unt şi adaugăm făina, amestecând, timp de două minute;
adaugăm apa călduţă, amestecând continuu, apoi vinul roşu şi lichiorul de cirese;
trebuie mestecat continuu pentru ca amestecul să fie omogen;
se adaugă apoi cireşile şi zahărul;
se lasă să fiarbă la foc moale, timp de 8-10 minute;
în acest timp ungeţi cu unt bucăţile de pâine şi rumeniţi-le într-o tigaie, apoi tăiaţi-le în bucăţi mici.
Repartizaţi câteva crutoane în fiecare farfurie şi turnaţi amestecul; serviţi preparatul cald.