Origine
Zona mediteraneana.

Gust
Feniculul face parte din aceeasi familie ca  si mararul,anasonul si chimionul.Prin urmare, este vorba de seminţe proaspete şi gustul atât de caracteristic al acestui condiment.

Descriere
Cunoscut si utilizat inca din cele mai vechi timpuri, feniculul  a câştigat locul în bucatariile noastre moderne. Foarte popular in bucataria italiana, in care acesta este folosit pentru asezonarea preparatelor de legume sau peste, cu care se asociaza perfect (in folie de aluminiu, de exemplu).

Folosit pentru condimentarea muraturilor, semintele de fenicul sunt la fel de des intalnite in numeroase amestecuri din Africa de Nord (in ras-el-hanout), in China (in celebrul amestec „cinci condimente”) si in India (in cazul in care se utilizeaza pentru curry şi „Panch Phoronis,” un amestec special de foarte moale).

Puteţi, de asemenea, să-l utilizaţi pentru paini, colaci.

Calitati
Feniculul este un bun fortifiant pentru organism.

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil