Anne-Sophie PIC – Maison Pic – Valence – Franța 3 stele Michelin
Este o poveste singulară ca acea a lui Anne-Sophie Pic.
Este mai întâi o poveste a unei familii de bucătari care a marcat istoria gastronomiei franceze de-a lungul a multor generații.
Totul începe cu Sophie, străbunica, când aceasta își deschide restaurantul « L’Auberge du Pin » pe drumul Saint‐Péray. Reputația sa depășește
foarte repede frontierele Ardèche și gastronomii se grăbesc să guste tocănița din carne de pasăre și iepure la tigaie.
În 1936, se mută de-a lungul naționalei 7 unde se găsește Casa Pic în ziua de azi.
Fiul său Jacques, continuă ceea ce ea a început în anul 1956, și obține la rândul său 3 stele Michelin și propune o bucătărie revoluționară prin asociații de gusturi și prin grafismul său.
Ucenicia sa este în mod brutal întreruptă de decesul tatălui său, în urma căruia, Alain, fiul său, îl succede în mod natural. Lui Anne Sophie îi trebuie câțiva ani pentru a îndrăzni să împingă ușa acelei bucătării unde îi este locul, și să devină în 2007, singura femeie franțuzoaică care are 3 Stele Michelin, recompensă căreia i se adaugă titlul celei mai bune femei bucătar din lume în 2011.