Origine 
Egipt

Gust 
Foarte special la gust, nu este pe placul tuturor. Trebuie presatrat pe carnea de pasare sau adaugat unui sos de carne, pentru a-i descoperi adevarata valoare.
Acesta oferă mai ales o nota aparte textusii mancarii.
 
Descriere – Utilizare
Originea acestui condiment se pierde in timp.
Acesta a fostcultivata in Franta, pana in secolul al XVIII-lea, inainte sa fie dat uitarii.

Numit meloukhia in Africa de Nord, acest condiment era foarte apreciat in randul faraonilor, gasindu-se chiar hieroglife referitoare la o reteta de supa pe baza acestui ingredient!

Cu un gust cu tottul si cu totul deosebit, care pare-se ca nu este pe placul oricui, meloukia este ingredientul de baza al retetei omonime, in special in traditiile culinare tunsinene.

Meloukia este un soi de tocana, care capata o nota aparte, datorita prezentei mucilagiului.
In Liban, este destul des folosit sub forma de supa, in care meloukia este adaugat puiului.
În general, meloukia este asociat cu bucate traditionale.
Adăugaţi-l la sosuri, care vor capata ulterior culoarea verde, apoi negru, deci caracteristic meloukiei.

Calitati 
Bogat in mucilagiu, meloukia are propietati emoliente, coagulante si adezive.

Subscribe to newsletter

Inscris in Registrul European

Partener strategic si sustenabil