Sărbătoarea Gustului la a IX-a ediție!
Sarbatoarea Gustului in editia a IX-a, isi atinge obiectivele prin ogranizarea Salonului de Gastronomie si invitatia a 2 Chefi de prestigiu international precum Chef Alain Alexanian, Chef cu o stea Michelin si promotor al alimentatiei sanatoase, durabile si bio si Chef Christophe Geoffroy, Chef care este prezent cu 2 retete in „Biblia” Gastronomiei mondiale “LAROUSSE” si contribuie la formarea profesionala a tinerilor generatii de bucatari din liceele de alimentatie publica si totodata creste notorietatea conceptului de dezvoltare durabila alaturi de Departamentul pentru Dezvoltare Durabila si de companiile partenere in cadrul evenimentului cu eticheta sezon Romania-Franta.
Salonul de Gastronomie din 16-17 mai 2019 a avut ca obiectiv principal informarea si educarea tuturor categoriilor de public gratie si reportajelor TV realizate de Pro TV, Kanal D, Antena 1, TVR1, si Agerpres, carora le multumim pe aceasta cale.
Prin realziarea de cursuri de formare tip Master Class pentru liceeni bucatari din liceele de stat de alimentatie publica “Viilor”, “Golescu” si “Mihai Bravu” si pentru food bloggers, pasionati de gastronomie, cursuri realizate cu Chefi de prestigiu international, mesajul acestui eveniment este pentru popularizarea si promovarea cat mai expresiva a informatiilor si oferirea de exemple/solutii de combatere a risipei alimentare gen “Apa Vegetalizata”
Tinand cont de modul in care lumea este afectata de risipa alimentara, principalele masuri care pot fi luate pentru diminuarea acestui fenomen, cu beneficii ce rezulta atat la nivel individual cat si la nivel de comunitate catre adoptarea unei atitudini eco-responsabile, este informarea si educarea fiecarui individ in parte, si gratie exemplelor date prin demonstratiile culinare realizate de Chefilor invitati pentru partenerii si publicul prezent, acest eveniment si-a atins obiectivul.
Retetele realizate din cadrul Salonului de Gastronomie, retete pe care le vom publica in articolele viitoare, au fost :
Chef Alain Alexanian, Chef cu 1 stea Michelin
Pui cu ciuperci si smantana
Apa vegetalizata
Christophe Geoffroy, Copresedinte Asocaitia « Les Chefs Cuisiniers du Monde »
Quenelle de Lyon cu sos Geoffroy
Tarta cu praline
Colin Westal, Academia culinara Le Cordon Bleu
Steak de Conopida cu couscous de conopida si raz el Hanout.
Pachetele de Gulie cu Pere, otet de soc si lamaita
Ramaneti contectati pe retelele sociale ale evenimentului si in curand va vom oferi retetele. 😊
Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!