Sarbatoarea Gustului 2017 debuteaza in forta joi, 16 noiembrie 2017 in cadrul RomHotel, Centrul Expozitional Romexpo, Pavilionul G7. Si anul acesta, o serie de profesionisti ai gustului, renumiti Chefs la nivel international, vor impartasi din experienta si entuziasmul lor, in cadrul demonstratiilor culinare in care vor oferi informatii pretioase despre o alimentatie echilibrata si sanatoasa.
Festivalul se desfasoara sub inaltul patronaj al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Ministerului Educatiei Nationale, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti prin PROEDUS.
Sarbatoarea Gustului 2017 aduce la start ub Chef renumit la nivel mondial:
Alain Alexanian, Chef cu o stea Michelin și Executive Chef al restaurantului oficial Bocuse d`Or situat in Village VIP, pune accentul pe savoarea preparatelor si pe utilizarea ingredientelor bio, pe care le denumeste „secretul longevitatii”.
Philippe Dupre, renumit Chef bucatar francez, care a studiat multi ani arta gastronomiei in Franta, la Lyon, alaturi de bucatari Chefi cu stele Michelin.
Johnny Susala, unul dintre cei mai experimentati si talentati Chefi romani din noua generatie, pune creativitate, dedicare si respect fata de ingrediente, in fiecare dish pe care il prepara.
Petrisor Tanase, primul realizator de emisiuni culinare din Romania, Maestru in arta gastronomica si expert in comitetul sectorial turism, hoteluri si restaurante.
Pe parcursul a patru zile, cei patru vor fi amfitrionii evenimentelor din cadrul Sarbatorii Gustului, editia a VII-a:
Joi, 16 noiembrie:
10:00 – 16:00, Master Class fine dining cu Philippe Dupré si Johnny Susala
16:00- 18:00, Degustare de vin Beaujolais Nouveau by Paul Bocuse, un vin tanar si complex cu arome de fructe negre, usor condimentat.
Vineri, 17 noiembrie:
10:00 – 13:30 si 15.30 – 17.00, Master Class fine dining cu Philippe Dupre si Johnny Susala
14:00 – 15:00, Petrisor Tanase dezvaluie secretul uscarii carnii, o traditie straveche specifica Daciei
Sambata, 18 noiembrie:
10:00 – 13:30 si 15.30 – 17.00, Master Class fine dining cu Philippe Dupre si Johnny Susala
14:00 – 15:00, Alain Alexanian impartaseste secretul longevitatii si tainele utilizarii ceaiurilor in Gastronomie.
Duminica, 19 noiembrie:
10:00 – 14:00, Cupa de Sandwich, cei mai buni elevi ai liceelor cu profil alimentar se intrec in prepararea de sandwich-uri gourmet, fiind indrumati si jurizati de chefi si specialisti in arta gastronomica.
In plus, pe 18 noiembrie, intre orele 11.00 si 16.00 cei mici, dar si pasionatii de pictura vor afla de la Alina Alecu, tips&tricks despre cum pot da culoare farfuriei intr-un mod ingenios. Platoul castigator va fi prezentat la Cina de Gala de anul viitor, mai 2018.
”Sarbatoarea Gustului” – Educarea gustului consumatorilor, in randul copiilor si al parintilor, liceenilor si tinerelor generatii de bucatari prin informarea si transparenta pedagogica asupra produselor, originilor lor si modului de productie si trasabilitate, transmiterea cunostintelor si incurajarea unui comportament alimentar echilibrat, sanatos, durabil, Eco-responsabil. Festivalul reuneste o serie de evenimente desfasurate in scoli, universitati, restaurante si hoteluri, hypermarket-uri si targuri de alimentatie, HORECA si turism.
Parteneri institutionali: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Mediului, Primaria Capitalei prin Proedus.
Slogan Festival: ”Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta!”