Origine 
Maroc
 
Gust 
Rasinos, cu o usoara aroma ce camfur si puternic aromat, rozmarinul ne poarta categoric cu gandul la taramuri indepartate.

Descriere – Utilizare
Rozmarinul este o planta foarte apreciata, mai ales in bucataria mediteraneeana.
Foarte usor de folosit, il gasim cu placere in marinade, tocane si carne la tava.
Rozmarinul este indispensabil unu bun gratar.

Bucataria moderna, mereu in cautare de inovatii, este in aceeasi masura incantata de prezenta acestuia, inventand chiar sosul de rozmarin pentru a garnisi pestele. Trebuie mentionat ca numai un strop de rozmarin adaugat ofera un gust bogat gatirii unui peste mediteraneean.

Rozmarinul cuprinde o arie vasta de arome si de aceea multi au incercat combinarea acestuia in mancaruri dulci, mai ales cu fructele rosii. Rozmarinul aromatizeaza uleiul de masline, facand parte din familia cimbrului, oregano-ului, maghiranului.
Rozmarinul inseamna in limba latina „Trandafirul Mariei”.

Calitati
Recuoscut pentru calitatile sale in stimularea digestiei lente, este in aceasi masura cunoscut si pentru efectul antispasmodic, ajută la concentrare şi este un stimulent foarte bun pentru memorie, ameliorează durerile de cap şi stările de nervozitate.

 

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil