Gastronomie
Poate asezona o salata de cruditati, diverse salate si bineinteles salatele taboulé, couscous-ul sau preparatele tajine.
Este mai bun rece, presarat la final peste pestele prajit, carnea de pasare sau legume sote.

Proprietati si beneficii
In cazul unui consum regulat, uleiul de argan adauga la palmaresul sau o noua calitate terapeutica. Cercetatorii au descoperit recent ca un consum regulat de ulei de argan ar reduce cu 50% riscul de a dezvolta hipertensiune arteriala.

Beneficiile uleiul virgin de argan :

  • stabilizeaza hipercolesterolemia reducand nivelul de colesterol «rau» si crescand nivelul celui « bun ».
  • reduce hipertensiunea.
  • are un efect anti-obezitate actionand si ca factor de satietate (consumat la mesele de dimineata)
  • are un efect pozitiv asupra functionarii ficatului.
  • neutralizeaza radicalii libreri si protejeaza tesutul conjunctiv.
  • relanseaza si stimuleaza schimburile si oxigenarea celulara ameliorand calitatea cimentului intercelular.
  • ationeaza contra uscarii pielii si imbatranirii fiziologice a pielii (anti-rid) restaurand filmul hidro lipidic si crescand aportul nutritiv la nivelul celulelor. Interes pentru cantitatea de sotenol continut de uleiul de argan care ar avea proprietati anti-cancerigene.

Uleiul virgin de argan face in egala masura minuni in ceea ce priveste parul, pielea sau unghiile.

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil