Luni, 20 noiembrie, 2017 – La Scoala Centrala din Bucuresti, a avut loc lansarea oficiala a Lectiilor Gustului, un program – Sarbatoarea Gustului, ce are ca scop educarea copiilor din clasa a III-a in vederea unei alimentatii sanatoase si dobandirea unei atitudini eco-responsabile.
Astfel, in cadrul evenimentului educational au fost lansate doua materiale importante, si anume :
—Brosura pedagogica — contine 7 teme ce presupun efectuarea lor impreuna cu parintii, acasa. Acestea sunt structurate pe subiecte referitoare la comprehensiunea elementelor nutritionale si de sanatate, mentionate pe etichetele produselor alimentare, dar si gesturi corecte, necesare si responsabile in bucatarie care au impact real si imediat asupra mediului inconjurator. Brosura va fi distribuita catre 201.187 elevi din Romania dintre care 18.000 in Bucuresti.
—Boneta de Bucatar — simbol al festivalului, realizata sub tutela celor 3 castigatori ai celebrului concurs mondial de gastronomie, Bocuse D’Or: Mathew Peters (SUA), Christopher William Davidsen (Norvegia), Viktor Andrésson (Islanda).
Asadar, suntem la startul unui ‘culinary tour de force’ cu numerosi Chefi de renume ce vor oferi Boneta de Bucatar si o brosura ce apartine Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, intitulata ‘Agricultura in centrul vietii noastre’. Programul se va derula in scolile din Romania: Bucuresti (Noiembrie), Pitesti (Decembrie), Brasov (Ianuarie), Sibiu (Februarie), Timisoara (Martie), Cluj (Aprilie), Iasi (Mai) si Constanta (Iunie).
Festivalul Sarbatoarea Gustului se desfasoara in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Mediului si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Slogan Festival : Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta!’
Despre Sarbatoarea Gustului
‘Sarbatoarea Gustului’ — Educarea gustului consumatorilor, in randul copiilor si al parintilor, liceenilor si tinerelor generatii de bucatari prin informarea si transparenta pedagogica asupra produselor, originilor lor si modului de productie si trasabilitate, transmiterea cunostintelor si incurajarea unui comportament alimentar echilibrat, sanatos, durabil, Eco-responsabil. Festivalul reuneste o serie de evenimente desfasurate in scoli, universitati, restaurante si hoteluri, hypermarket-uri si targuri de alimentatie, HORECA si turism.
Parteneri institutionali: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Mediului, Primaria Capitalei prin Proedus.
Parteneri : Carrefour, Edenia, Coco Rico, Up Romania, Conti Grup, Romexpo, Engie, Europcar, Apa Nova Bucuresti, Romgaz, Eco-Rom Ambalaje.
Slogan Festival: ‘Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta!’