Martin Berasategui – Restaurant Martín Berasategui – Lasarte-Oria – Spania – 3 stele Michelin

Este ușor pentru el să nu dea greș în privința alimentelor întrucât este îndeajuns de a ști sa alegem ingredientele « M-am născut în 1960 la numărul 4 din strada Calle General Echague, între un port de pescuit și piața Brecha » explică el. « Când eram mic, mă uitam cum peștele venea în caruțe trase de catâri din Igueldo și Ayete. Ouă, lapte, ciuperci și legume erau vândute la ușă. Mi-am petrecut copilăria împrejurul acelei piețe. » 

 Totuși, a intrat în contact cu înalta gastronomie prin Didier Oudil, un profesionist extraordinar, bucătarul de top Michel Guerard de la Eugénie Les Bains. Apoi prin Alain Ducase la restaurantul Le Louis XV în Monaco.

În final, el a deschis porțile unui nou restaurant în Lasarte pe care l-a numit Martin Berasategui. Un lucru riscant dar care totuși l-a catapultat către celebritate. La șase luni după deschidere, a caștigat o stea Michelin cu Bodegon Alejandro. Trei ani mai târziu, a primit-o pe a doua și în 2001 a fost premiat cu 3 stele Michelin.

www.martinberasategui.com

 

Subscribe to newsletter

Partener strategic si sustenabil